آخرین بهروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ ساعت ۱۳:۲۶
آسم حقیقی عبارت است از تنگ شدن راه های هوایی کوچک در پاره ای اوقات به علت تحریکاتشیمیایی،عفونی، ایمونولوژیک،اضطراب،هیجانات یا ترکیبی از آن ها که بیماران در آن دچار خس خس سینه و تنگی نفس خواهد شد.
هنگامی که بیماری ادعا می کند که سابقه آسم دارد، دندانپزشک باید با سوالات بیشتر مشخص کند که آیا واقعا بیمار دچار آسماست یا اینکه یک مشکل تنفسی از قبیل رینیت آلرژیک دارد که از نظر دندانپزشکی اهمیت کمتری دارد.
آسم حقیقی عبارت است از تنگ شدن راه های هوایی کوچک در پاره ای اوقات به علت تحریکاتشیمیایی،عفونی،
ایمونولوژیک،اضطراب،هیجانات یا ترکیبی از آن ها که بیماران در آن دچار خس خس سینه و تنگی نفس خواهد شد.
باید از بیمار مبتلا به آسم سوالاتی درباره ی عوامل ایجاد کننده،تعداد دفعات و شدت حمله ها،داروهای مورد مصرف و نتیجه مصرف داروها پرسیده شود.
همچنین از بیماران مبتلا به آسم در مورد حساسیت آنها به آسپیرین باید سوال کرد،زیرا فراوانی این نوع آلرژی در افراد آسمی نسبتا زیاد است.
پزشکان بر اساس تعداد دفعات و شدت حمله ها و همچنین علت بیماری،دارو هایی را برای بیمار تجویز می کنند.
افرادی که آسم شدید دارند نیاز به کورتیکو استروئید و گشاد کننده های برونش مشتق از گزانتین مانند تئوفیلین خواهند داشت.
به هنگام جراحی دهان در بیماران آسمی باید به نقش اضطراب در ایجاد برونکو اسپاسم و همچنین احتمال ایجاد نا رسایی ادرنال در این بیماران به علت مصرف کورتیکو استروئید ها توجه کافی داشت.
در صورت وجود خس خس یا عفونت مجاری تنفسی باید جراحی انتخابی را به تعویق انداخت.
به هنگام انجام جراحی دهان باید از پروتکل کاهش اضطراب پیروی کرد و اگر بیمار استروئید مصرف می کند، باید با پزشک معالج بیمار درباره ی نیاز احتمالی افزایش کورتیکو استروئید در قبل، بعد یا حین عمل مشورت کرد.
تدابیر درمانی در بیماران آسمی:
- درمان دندانپزشکی را تا زمانی که آسم به خوبی کنترل نشده و بیمار هیچگونه نشانه ای از عفونت مجاری تنفسی نداشته باشد به تاخیر بیاندازید.
- قبل از انجام اعمال جراحی بزرگ (major) و بی حسی، با گوشی به قفسه سینه گوش دهید تا وجود احتمالی خس خس در سینه را تشخیص دهید.
- از پروتکل کاهش اضطراب پیروی کنید و در صورت نیاز از اکسید نیترو استفاده کنید، ولی از به کارگیری داروهایی که دپرسیون تنفسی ایجاد می کنند،بپرهیزید.
- درباره ی استفاده از کرومولین سدیم در بیمارانمبتلا به آسم با پزشک معالج مشورت کنید.
- اگر بیمار به مدت طولانی تحتدرمان با کورتیکو استروئید بوده و یا در حال حاضر می باشد، اقدامات لازم برای پیشگیری از نارسایی آدرنال را به عمل آورید.
- اسپری گشادکننده برونش در دسترس داسته باشید.
- در بیماران مستعد از NSAIDS استفاده نکنید.