...
تماس تلفنی کلیک کنید

تماس با کلینیک 02145139

ساعات کاری

7روز هفته 24 ساعته شبانه روزی بدون تعطیلی

نشانی کلینیک زاگرس

شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،روبه روی فاز1، خ عظیمی، پ 42، طبقه 1

تماس تلفنی کلیک کنید

تماس با کلینیک 02145139

ساعات کاری

7روز هفته 24 ساعته شبانه روزی بدون تعطیلی

نشانی کلینیک زاگرس

شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،روبه روی فاز1، خ عظیمی، پ 42، طبقه 1

کوتاهی بلندی بعد از  پرکردن دندان موجب درد‌ می‌شود؟

آخرین به‌روزرسانی: ۱۴۰۲/۰۴/۲۰ ساعت ۰۶:۴۶

یکی از رایج‌ترین درمان‌هایی که در کلینیک‌های دندان‌پزشکی انجام‌ می‌شود‌ پرکردن دندان است. این پروسه درمانی همیشه بدون هیچ‌گونه مشکلی انجام شده و بیمار‌ می‌تواند پس از آن به راحتی از دندان طبیعی خود استفاده نماید. اما گاهی مراجعه کننده پس از پرکردن دندان با درد‌‌هایی مواجه‌ می‌شود و احساس‌ می‌کند که دندان‌ها نمی‌توانند به خوبی روی یکدیگر قرار بگیرند. 

پر شدن ناهموار دندان‌ها‌ می‌تواند ناراحتی و مشکلاتی را برای فرد ایجاد نماید و در صورتی که ادامه داشته باشد باید حتما به دندان‌پزشک مراجعه کند. اگر‌ می‌خواهید در مورد پر شدن ناهمواری دندان و درد ناشی از آن اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد‌ می‌کنیم تا پایان با ما همراه باشید. 

اگر دندان بلند پر شده باشد باید چه کنیم؟

منظور از دندان بلند پر شده، حالتی است که دندان از حالت طبیعی خود پس از پر شدن مقداری بلند‌تر باشد. به‌طوری‌که با دندان مقابل خود در فک پایین قبل از برخورد با سایر دندان برخورد نماید و موجب درد در دندان شود. 

از شایع‌ترین عوارض بلند بودن دندان پر شده‌ می‌توان به درد اشاره نمود. این دندان با وارد نمودن فشار به بافت نرم خود موجب ایجاد احساس درد شدید در دهان‌ می‌گردد. در چنین مواردی هنگامی که این موضوع را با دندان‌پزشک خود در میان بگذارید معمولا از شما‌ می‌خواهد که به مطب مراجعه کنید تا میزان سطح پرشدگی دندان را کاهش دهد و بتوانید به راحتی دندان‌ها را روی یکدیگر قرار دهید. 

معمولا اکثر دندان‌پزشکان برای این اصلاح سطح پرشدگی دندان هزینه‌ای از بیمار دریافت نمی‌کنند. زیرا ‌‌ پرکردن دندان را خودشان انجام داده‌اند و کاملا مطلع هستند که بی‌حسی دهان موجب‌ می‌شود که تشخیص هم سطح بودن دندان با سایر دندان‌ها برای بیمار کار سختی خواهد بود و ممکن است به اشتباه تشخیص دهد.

 برطرف نمودن ناهمواری پر شدن دندان در مدت زمان کوتاهی حدود دو دقیقه انجام شده و پس از آن دیگر بیمار آن درد و احساس ناخوشایند را نخواهد داشت. درصورتی‌که پس از رفع این مشکل درد همچنان بیش از دو هفته ادامه داشته باشد ممکن است دلایل دیگری داشته باشد که باید حتما مجددا به دندان‌پزشک مراجعه نمایید تا علت اصلی مشخص شود.

چگونه متوجه شویم که دندان پرشده بلند است؟

اگر دقت کنید معمولا دندان‌پزشک پس از‌ پرکردن دندان از شما‌ می‌خواهد که کاغذی را گاز بگیرید که بررسی کند آیا دندان‌ها به خوبی روی هم قرار گرفته‌اند یا خیر؟ با توجه به جای دندان‌های بر روی آن کاغذ متوجه‌ می‌شود که ارتفاع دندان نیاز است چقدر کوتاه شود تا به حالت ایده‌آلی برسد. بنابراین گاز زدن بعد از ‌‌ پرکردن دندان‌ می‌تواند ایده‌ای عالی و مناسب باشد.

نحوه تنظیم پرشدگی بلند بودن دندان پر شده

پر شدن ناهموار دندان و درد ناشی از آن همانطور که اشاره شد به دلیل بی‌حسی دندان در فرآیند‌ پر کردن آن رخ‌ می‌دهد. این شرایط موجب شده که تشخیص ارتفاع مناسب توسط بیمار دشوار باشد. ازاین‌رو پس از چند روز و با گذشت زمان بیمار متوجه این اتفاق‌ می‌شود. 

درصورتی‌که این مشکل پیگیری نشود نه تنها گاز گرفتن به دلیل عدم هم تراز بودن دندان برای بیمار دشوار خواهد بود، بلکه به دلیل حساس بودن استخوان متصل به دندان به وارد نمودن فشار، بیمار درد نیز بیشتر احساس‌ می‌کند. 

بلند بودن دندان پس از پرشدن چه مشکلاتی را‌ می‌تواند ایجاد نماید؟

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که بلند یا کوتاه بودن دندان پر شده می‌تواند ایجاد کند، لق و متورم شدن دندان است. این اتفاق زمانی رخ‌ می‌دهد که بیمار بخواهد چیز محکمی را گاز بزند و به دندان فشار وارد شود و موجب لق شدن و درد دندان گردد. علاوه بر این فشار زیادی که به این دندان وارد‌ می‌شود موجب ترک خوردن دندان و تضعیف آن‌ می‌گردد. 

در نتیجه دندان برای آنکه از استحکام کافی برخوردار شود به روکش احتیاج دارد. به‌طورکلی گاز زدن نامتوازن به دلیل پر شدگی دندان‌ می‌تواند مشکلاتی مانند لق شدگی، درد و تورم را در مفاصل فک به وجود آورد. 

چرا کوتاهی بلندی دندان پر شده دردناک است؟

پر شدن ناهموار دندان و درد ناشی از آن خیلی‌ می‌تواند برای بیمار دردناک و آزاردهنده باشد. زیرا دندان از طریق لایه‌ای نازک از استخوان به نام رباط دندانی ساپورت‌ می‌شود. در دندان‌هایی که کوتاه یا بلند پر‌ می‌شوند فشار بیشتری به دندان وارد شده و موجب لقی رباط دندانی‌ می‌گردد.

 هنگامی که رباط دندانی خیلی تحت فشار دندان بلند پر شده باشد قرمز، نرم و متورم خواهد و یک عارضه سطحی دندان به وجود‌ می‌آید و دوره بهبودی طولانی‌تر خواهد شد. در واقع هنگامی که بیمار برای ساییدن دندان پر شده و رسیدن آن به یک حالت ایده‌آل به دندان‌پزشک مراجعه‌ می‌کند، باز هم رباط دندان برای درمان کامل به زمان نیازمند است. این دوره بهبود‌ می‌تواند یک روز الی دو هفته ادامه داشته باشد. 

چگونه‌ می‌توان از درد ناشی از کوتاهی بلندی پرشدگی دندان جلوگیری کرد؟

برای نجات یافتن از دردهای آزاردهنده دندان باید ابتدا علت آن مشخص شود. در واقع باید به دندان‌پزشک خود اطلاع دهید که تاج دندان شما بلند‌تر یا کوتاه‌تر از حالت نرمال است. سپس به کلینیک دندان‌پزشکی مراجعه کنید تا روند سایش سطح تاج انجام شود و بتوانید از این فشار و درد راحت شوید. 

جمع بندی

پر شدن ناهموار دندان و درد ناشی از آن یکی از اتفاقاتی است که ممکن است در فرآیند پرکردن دندان برای برخی از بیماران رخ دهد. وجود درد پس از‌ پرکردن دندان به دلیل حساس شدن دندان‌ها طبیعی است اما این دردها موقت هستند و با مصرف مسکن‌های تجویز شده از بین‌ می‌روند.

اما گاهی عامل درد کوتاه یا بلندی دندان است که موجب مشکل در غذا خوردن فرد و صحبت کردن وی و همچنین اعمال فشار بیشتر به دندان‌ می‌شود که خیلی آزار دهنده است. درصورتی‌که پس از پرکردن دندان با چنین مشکلی مواجه شده‌اید اصلا نگران نباشید کافی است به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن این مشکل را حل نماید و دردها خاتمه یابند.

کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس در تمامی ساعات شبانه روز آماده خدمت رسانی به مراجعان عزیز است.

سوالات متداول

آیا درد پس از  پرکردن دندان‌ها طبیعی است؟

پرکردن دندان کاملا موثر و بی‌خطر است. اما بعضی از افراد پس از آن دچار حساسیت یا ناراحتی‌ می‌شوند. در اکثر مواقع این حساسیت طبیعی است و در چند روز الی چند هفته درمان‌ می‌شود.

آیا پرکردن دندان درد دارد؟

پرکردن دندان با استفاده از بی‌حس کننده موضعی انجام‌ می‌شود تا بیمار در حین درمان دردی را احساس نکند. با  پرکردن حفره دندان هر گونه درد مربوط به حفره که از قبل وجود داشته کاملا از بین‌ می‌روند. 

آیا حساس بودن دندان بعد از‌ پر کردن بد است؟

یکی از راه‌‌‌هایی که برای تشخیص بد بودن پر کردگی دندان وجود دارد احساس درد کوتاه و شدید حین گاز گرفتن و جویدن است. برای رفع این مشکل باید حتما به دندان‌پزشک معالج خود مراجعه کنید تا کوتاهی یا بلندی بیش از حد دندان پر شده را اصلاح کند. این فرآیند تنها به چند دقیقه زمان نیاز دارد. 

در صورتی که پرکردگی خیلی کم باشد چه اتفاقی‌ می‌افتد؟

در پر شدگی‌هایی که حجم خیلی کمی دارند، احتمال دارد که مواد پر کننده به خوبی در شکاف دندان بیمار قرار نگیرد یا قالب‌گیری به خوبی انجام نشود. این مسئله موجب‌ می‌شود که مواد پر کننده دچار شل شدگی، افتادن و یا شکستن شود. درصورتی‌که احساس‌ می‌کنید پرکردگی شما شل است بهتر است که هر چه سریع‌تر برای ترمیم آن به دندان‌پزشک مراجعه کنید، زیرا باکتری از این طریق به دندان شما نفوذ پیدا‌ می‌کند.

اگر پرکردگی خیلی عمیق باشد چه اتفاقی رخ‌ می‌دهد؟

درصورتی‌که عمق پرشدگی خیلی زیاد باشد و پس از آن بیمار همچنان درد احساس کند، احتمالا پرشدگی به اعصاب رسیده و آن را تحریک کرده است. عصب معمولا خودش بهبود‌ می‌یابد. اما اگر پس از دو الی چهار هفته درد و حساسیت همچنان وجود داشته باشد احتمالا نیاز به درمان ریشه و‌ پرکردن مجدد دندان وجود دارد.

۳.۵/۵ - (۱۷ امتیاز)

22 comments on “کوتاهی بلندی بعد از  پرکردن دندان موجب درد‌ می‌شود؟

  1. رامین مهر ۱۳, ۱۴۰۲ /پاسخ

    من دندونم رو پر کردم یکم بلند بود اما دردی حس نمیکردم . بعد از اینکه کوتاهش کردم دندون درد گرفتم حتا چند ماه از این موضوع میگذره ولی بعد خوردن یه لیوان چایی گرم چند ساعتی دندان درد دارم

    • دکتر نادر نیکنام آبان ۳, ۱۴۰۲ /پاسخ

      سلام رامین عزیز،
      احساس درد با خوردن چایی گرم یعنی حساسیت به سردی و گرمی زمانی اتفاق می افتد که یا عصبکشی به صورت کامل انجام نشده باشد و هنوز از عصب در دندان باقی مانده باشد که در آن صورت درد دندان و عفونت احتمال بیشتری خواهد داشت
      حال احتمال خرابی در دندان مجاور بسیار بیشتر است و با مراجعه به دندانپزشکی یا کلینیک دندانپزشکی زاگرس و اعلام مشکل خود و با گرفتن عکس رادیولوژی پی ای مشکل شما توسط دندانپزشکی بررسی خواهد شد
      سپاسگزارم

      • نیما اسفند ۲۳, ۱۴۰۲ /پاسخ

        سلام من دندونم را پر کردم و یکم بلند پر کرده و دندونام روی هم جفت نمیشه و نمیتونم چیزی بچوآم

        • دکتر نادر نیکنام اسفند ۲۴, ۱۴۰۲ /پاسخ

          با سلام و احترام
          می توانید به دندانپزشکی مراجعه کنید و مشکل کوتاهی و بلندی را توسط دندانپزشک درمان کنید
          درمان زمانبری نیست و دندانپزشک با بررسی و معاینه می تواند به راحتی این درمان را برای شما انجام دهد

      • علی بهمن ۱۳, ۱۴۰۳ /پاسخ

        سلام.اگر دندان های پر شده موقع جویدن درد (نگیرن) باز میشه گفت ممکنه دندان بلند یاشه؟من دندونامو روی هم میزارم دو تا دندونن دقیقا روبروی هم یکی بالا و یکی پایین که جفتشو عصب کشی کردم الان غذا میخورم درد نمیگیرن ولی یه نمه عادی نیستن میترسم بلند یاشه بخورم و لق بشن

        • دکتر نادر نیکنام فروردین ۲, ۱۴۰۴ /پاسخ

          سلام وقت شما بخیر
          بله، حتی اگر درد نداشته باشید ولی احساس غیرطبیعی یا فشار هنگام بستن دندان‌ها دارید، ممکنه یکی از دندان‌ها کمی بلند ترمیم شده باشه یا تماس زودرس داشته باشه.
          در مواردی که هر دو دندان روبه‌رو عصب‌کشی شده‌اند، ممکنه فرد متوجه فشار غیرعادی نشه، چون حس دندان کاهش پیدا کرده.

          توصیه می‌کنم به دندانپزشک مراجعه کنید تا با یک اصلاح سطحی (اکلوژن)، تماس‌ها تنظیم بشه.
          این کار ساده‌ست و از وارد شدن فشار بیش از حد و لق شدن احتمالی جلوگیری می‌کنه.
          بی‌توجهی به تماس‌های بلند می‌تونه در درازمدت آسیب‌زا باشه 🌿

  2. سارا اسفند ۲۶, ۱۴۰۲ /پاسخ

    سلام من دندونم رو ۶ روز قبل عصب کشی کردم و سپس پر کردم و دندونم نسبت به حالت اولیه خودش از داخل کمی کوتاه‌تر شده البته مشکل جویدن ندارم ولی آیا اینکه دندون نسبت به حالت اولیه کوتاه‌تر شده و از داخل به فک پایین برخورد نمیکنه مشکلی نداره؟؟

    • دکتر نادر نیکنام اسفند ۲۶, ۱۴۰۲ /پاسخ

      با سلام و احترام
      سطح جونده دندان در اصطلاح دندانپزشکی اوکلوژن نام دارد و باید با دقت طوری پر شود تا نه کوتاهتر و نه بلندتر باشد تا فشار بین تمامی دندان ها پخش شود
      در صورت بلندی موجب درد و در صورت کوتاهی موجب عدم جویدن مناسب می شود
      نارضایتی شما از عدم درست پر شدن دندان شما صحیح است و باید توسط دندانپزشک شما این مشکل مرتفع گردد
      چنین مواردی اتفاق افتادنی است و با یک جلسه وقت دندانپزشکی توسط دندانپزشکی که ترمیم دندان شما را انجام داده مشکل شما مرتفع می گردد

  3. نادر اردیبهشت ۹, ۱۴۰۳ /پاسخ

    سلام جناب دکتر من دندانم چانه وسط بالا را عصب کشی و پر کردم ولی بعد پر کردن درد دارم حتی دندان پر شده را با زبان فشار میدم درد شدیدی داره البته چند ساعتی میشه پر کردم خاستم ببینم طبیعیه دردش؟

    • دکتر نادر نیکنام آذر ۱۶, ۱۴۰۳ /پاسخ

      سلام وقت بخیر،
      درد بعد از پر کردن دندان، به‌ویژه اگر عصب‌کشی هم انجام شده باشد، معمولاً طبیعی است و به دلایل زیر ممکن است رخ دهد:

      ### **دلایل درد پس از پر کردن:**
      ۱. **التهاب اطراف ریشه:**
      – پس از عصب‌کشی و پر کردن، بافت‌های اطراف دندان ممکن است به دلیل تحریک دچار التهاب شوند.
      ۲. **پرکردگی بلند یا فشار زیاد:**
      – اگر پرکردگی کمی بلند باشد، ممکن است فشار غیرطبیعی ایجاد کند و باعث درد شود.
      ۳. **واکنش به درمان:**
      – گاهی بدن به درمان انجام‌شده واکنش نشان می‌دهد، اما این حالت موقت است.

      ### **چه باید کرد؟**
      ۱. **صبور باشید:**
      – درد معمولاً ظرف **چند روز تا یک هفته** به‌تدریج کاهش می‌یابد.
      ۲. **مسکن:**
      – از مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن (در صورت نداشتن حساسیت) برای کاهش درد استفاده کنید.
      ۳. **مراجعه به دندانپزشک:**
      – اگر درد شدید بود یا پس از چند روز کاهش نیافت، دندانپزشک باید پرکردگی را از نظر ارتفاع و وضعیت بررسی کند.

      درد خفیف تا متوسط پس از درمان طبیعی است، اما اگر شدید باشد، نیاز به بررسی مجدد دارد. 😊

  4. پریسا خرداد ۱۱, ۱۴۰۳ /پاسخ

    سلام وقت خوش
    من یه ماهه دندونم رو پر کردم هنوز کمی درد دارم و نمیتونم زیاد باهاش نون و چیزای سفت بخورم ولی موقع نوشیدن اب سرد و گرم هیچ مشکلی ندارم،میشه بگید مشکل چیه؟

    • دکتر نادر نیکنام آذر ۱۶, ۱۴۰۳ /پاسخ

      سلام وقت بخیر،
      درد و حساسیت بعد از پر کردن دندان می‌تواند به دلایل زیر باشد:

      ### **دلایل ممکن:**
      ۱. **بلندی پرکردگی:** اگر پرکردگی کمی بلندتر از حالت طبیعی باشد، فشار غیرطبیعی روی دندان وارد می‌شود و باعث درد هنگام جویدن می‌شود.
      ۲. **التهاب بافت اطراف:** پس از ترمیم، ممکن است بافت‌های اطراف دندان به دلیل فشار یا تحریک ملتهب شده باشند.
      ۳. **ترمیم عمیق:** اگر پرکردگی نزدیک به عصب دندان باشد، ممکن است کمی حساسیت یا درد باقی بماند.

      ### **چه باید کرد؟**
      ۱. **مراجعه به دندانپزشک:** برای بررسی ارتفاع پرکردگی و تنظیم مجدد آن مراجعه کنید.
      ۲. **مصرف مسکن:** اگر درد خفیف است، مسکن‌های بدون نسخه مثل ایبوپروفن می‌تواند کمک کند.
      ۳. **اجتناب از جویدن غذاهای سفت:** تا زمان رفع مشکل، از جویدن غذاهای سفت در آن ناحیه خودداری کنید.

      اگر درد ادامه پیدا کرد یا شدت یافت، حتماً دندانپزشک را مطلع کنید تا مشکل به طور دقیق‌تر بررسی شود. 😊

  5. M خرداد ۲۳, ۱۴۰۳ /پاسخ

    سلام من دندونم رو چند روز میگذره که عصب کشی و پر کردم و اول دندون بلند بود و از دندونپزشکم خاستم کوتاهش کنن اما الان فکر میکنم بیش از اندازه کوتاه شده و سطح دندون صافه درحالی که استاندارد سطح دندون باید برآمدگی و فرورفتگی داشته باشه درسته ؟ و با غذا خوردن به لثه کنار دندونم فشار اومده و زخم شد، چیکار باید بکنم؟

    • دکتر نادر نیکنام آذر ۱۶, ۱۴۰۳ /پاسخ

      سلام وقت بخیر،
      بله، سطح دندان‌های آسیاب باید به طور طبیعی برآمدگی و فرورفتگی داشته باشد تا عملکرد جویدن به‌درستی انجام شود. صاف شدن بیش از حد دندان می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند، مانند فشار نامتعادل روی لثه یا دندان‌های دیگر.

      ### توصیه‌ها:
      ۱. **مراجعه به دندانپزشک:** برای تنظیم مجدد ارتفاع و شکل دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. او می‌تواند با مواد ترمیمی شکل طبیعی دندان را بازسازی کند.
      ۲. **درمان لثه:** برای زخم لثه، استفاده از دهان‌شویه ضدعفونی‌کننده (مانند کلرهگزیدین) و اجتناب از تحریک ناحیه مفید است.
      ۳. **پیگیری سریع:** هرچه زودتر اصلاح انجام شود، از آسیب بیشتر به لثه و دندان جلوگیری خواهد شد.

      با تنظیم صحیح، مشکل به‌سادگی حل خواهد شد. 😊

  6. M خرداد ۲۳, ۱۴۰۳ /پاسخ

    سلام من دندونم رو عصب کشی و پر کردم و اول دندون بلند بود و از دندونپزشکم خاستم کوتاهش کنن اما الان فکر میکنم بیش از اندازه کوتاه شده و سطح دندون صافه درحالی که استاندارد سطح دندون باید برآمدگی و فرورفتگی داشته باشه درسته ؟ و با غذا خوردن به لثه کنار دندونم فشار اومده و زخم شد، چیکار باید بکنم؟

    • دکتر نادر نیکنام آذر ۱۶, ۱۴۰۳ /پاسخ

      سلام وقت بخیر،
      بله، سطح دندان‌های آسیاب باید دارای برآمدگی‌ها و فرورفتگی‌های طبیعی باشد تا عمل جویدن به درستی انجام شود. اگر سطح دندان بیش از حد صاف شده، ممکن است باعث مشکلاتی مانند فشار نامتعادل روی دندان‌های دیگر یا لثه شود.

      ### چه کاری باید انجام دهید:
      ۱. **مراجعه به دندانپزشک:** از دندانپزشک بخواهید که شکل دندان را با استفاده از مواد ترمیمی مناسب تنظیم کند تا به حالت طبیعی و عملکردی بازگردد.
      ۲. **بررسی لثه:** اگر لثه زخم شده، دندانپزشک می‌تواند محل فشار را تنظیم کند و دهان‌شویه ضدعفونی‌کننده برای تسریع بهبودی لثه تجویز کند.
      ۳. **پیگیری سریع:** بهتر است هر چه زودتر برای جلوگیری از آسیب بیشتر اقدام کنید.

      با اصلاح دندان، مشکل برطرف خواهد شد. 😊

  7. . خرداد ۲۸, ۱۴۰۳ /پاسخ

    سلام اضافه احساس کردن مواد از پشت دندان جلو رو دارم رفع میشه؟ حس میکنم مواد پشت دندون صاف نیست

    • دکتر نادر نیکنام آذر ۱۶, ۱۴۰۳ /پاسخ

      سلام وقت بخیر،
      احساس ناصافی یا اضافه بودن مواد پشت دندان جلو معمولاً به دلیل عدم صاف کردن کامل مواد ترمیمی یا تجمع جرم است. این مشکل قابل رفع است.

      ### چه کاری باید انجام دهید؟
      ۱. **مراجعه به دندانپزشک:** پزشک می‌تواند با پولیش یا تنظیم مجدد، سطح ترمیم را صاف کند.
      ۲. **صبر کنید:** گاهی پس از مدتی، زبان به سطح جدید عادت می‌کند و این حس از بین می‌رود.
      ۳. **رعایت بهداشت دهان و دندان:** اگر جرم باشد، با جرم‌گیری برطرف می‌شود.

      اگر حس ناصافی ادامه داشت، مراجعه کنید تا مشکل برطرف شود. 😊

  8. سارا مرداد ۱۰, ۱۴۰۳ /پاسخ

    سلام من دندونم پر کردم حدود یه هفته پیش درد خاصی ندارم و فقط بعضی اوقات درد میگیره ولی امروز انگار موقع جویدن دیدم.از موادی که دندونم رو پر کردن یه تکه خیلی ریز تو دهنم بود طبیعیه یا باید برم دکتر؟

    • دکتر نادر نیکنام آذر ۱۶, ۱۴۰۳ /پاسخ

      سلام،
      اگر پس از پر کردن دندان، تکه‌ای از مواد پرکردنی از دندان جدا شده یا در دهان شما احساس می‌شود، ممکن است پرکردگی به درستی تنظیم نشده باشد یا مواد پرکننده به طور کامل محکم نشده باشند.

      ### **چه باید کرد؟**
      ۱. **مراجعه به دندانپزشک:**
      اگر تکه‌ای از مواد پرکردنی از دندان جدا شده، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید تا پرکردگی مجدداً تنظیم شود یا در صورت نیاز مواد جدید اضافه شود.

      ۲. **مشاهده علائم دیگر:**
      اگر درد بیشتر شد یا حس غیرطبیعی داشتید، سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کنید تا مشکل برطرف شود.

      این مشکل معمولاً با اصلاح پرکردگی حل می‌شود، پس نگران نباشید و برای درمان به موقع اقدام کنید. 😊

  9. بنده بهمن ۲۳, ۱۴۰۳ /پاسخ

    سلام دندان ۷ بالا را با آمالگام ترمیم کردند برام.
    ۱. از همون اول وقتی نوک زبانم را وسط دندان میکشم یک شیار عمیق طولی حس میکنم. میترسم مواد غذایی برن توش و پوسیده بشه دندان.
    ۲. ضمنا ۵ روزه از ترمیم میگذره و هنوز نمیتونم غذای سفت باهاش بجوم. دقیقا همون وسطش که شیار عمیقه اذیت میشه و گاهی هم درد میگیره. تو رو خدا بگید چیکار کنم؟ صبر یا مراجعه؟ مخصوصا در مورد شیار.
    ۳. اگر بخواد شیارو با آمالگام پر کنه ممکنه؟ یا باید کل دندانو از اول تخلیه و دوباره پر کنه؟ ممنون میشم جواب بدید

    • دکتر نادر نیکنام فروردین ۲, ۱۴۰۴ /پاسخ

      سلام وقت شما بخیر
      ۱. وجود شیار عمیق بعد از ترمیم با آمالگام ممکنه به دلیل فرم‌دهی ناکامل یا باقی موندن فضای غیرضروری باشه.
      اگر حس می‌کنید مواد غذایی در اون ناحیه گیر می‌کنه یا درد ایجاد می‌شه، حتماً باید مراجعه کنید. این شیار می‌تونه در آینده باعث پوسیدگی ثانویه بشه.
      ۲. درد بعد از جویدن تا ۵ روز ممکنه طبیعی باشه، اما چون دقیقاً در ناحیه شیار هست، بهتره بررسی بشه که آیا تماس بالا نیست یا ترمیم مشکلی نداره.
      ۳. بله، در بسیاری از موارد شیار با آمالگام یا کامپوزیت به‌صورت موضعی قابل ترمیم و پر کردن هست و نیازی به تخلیه کامل نیست، مگر اینکه مشکل گسترده‌تری وجود داشته باشه.

      توصیه می‌کنم حتماً برای معاینه مراجعه کنید تا با یک اصلاح جزئی، از مشکلات بعدی جلوگیری بشه.
      آرزوی سلامتی 🌿

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button