تماس تلفنی کلیک کنید

تماس با کلینیک 02145139

ساعات کاری

7روز هفته 24 ساعته شبانه روزی بدون تعطیلی

نشانی کلینیک زاگرس

شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،روبه روی فاز1، خ عظیمی، پ 42، طبقه 1

تماس تلفنی کلیک کنید

تماس با کلینیک 02145139

ساعات کاری

7روز هفته 24 ساعته شبانه روزی بدون تعطیلی

نشانی کلینیک زاگرس

شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،روبه روی فاز1، خ عظیمی، پ 42، طبقه 1

عوارض پرکردن دندان بدون عصب کشی

آخرین به‌روزرسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ ساعت ۰۹:۳۷

پرکردن دندان یکی از رایج ترین درمان‌های دندانپزشکی است. هنگامی‌که دندانپزشک شما یک حفره را از طریق معاینه بصری یا از طریق اشعه ایکس شناسایی می‌کند، احتمالاً پر کردن دندان را توصیه می‌کند. پرکردن‌ها می‌توانند پوسیدگی دندان را متوقف کرده و از آسیب یا از دست دادن بیشتر دندان جلوگیری کنند. بیشتر پرکردن‌های دندان از یک آمالگام نقره یا یک ماده کامپوزیت رزین زیست سازگار ساخته می‌شوند. هنگامی‌که پر کردن دندان به درستی و با مراقبت مناسب از دهان تکمیل شود، می‌توانند مدت زمان زیادی دوام بیاورند. اما اگرچه پرکردن دندان بسیار رایج است، اما اگر دندان نیاز به عصب کشی داشته باشد و آن را پر کنید با درد یا مشکلات دیگر همراه می‌شود. در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس به بررسی برخی از عوارض پر کردن دندان بدون عصب کشی می‌پردازیم. 

پرکردن دندان چیست؟

پر کردن یکی از رایج ترین روش‌هایی است که توسط دندانپزشکان انجام می‌شود. برای ترمیم پوسیدگی یا آسیب دندان از این روش استفاده می‌شود. همچنین برای پر کردن فاصله بین دندان‌ها کاربرد دارند. دو نوع پرکننده دندان به نام آمالگام و کامپوزیت وجود دارد. پرکننده‌های آمالگام ترکیبی از جیوه، نقره، قلع و مس هستند. پرکننده‌های کامپوزیت از مواد مختلفی از جمله سرامیک، چینی و پلاستیک تولید می‌شوند. هر دو پر کردن به طور موثر آسیب‌های دندانی را ترمیم می‌کنند، اما هر کدام مزایا و معایبی دارند. پرکننده‌های آمالگام نسبت به پرکننده‌های کامپوزیت هزینه کمتری دارند، اما ظاهر خوبی ندارند و رنگ دندان را تیره می‌کنند. اما پرکننده‌های کامپوزیت را می‌توان با رنگ دندان‌های شما مطابقت داد و باعث می‌شود کمتر به چشم بیاید. در نهایت، پر کردنی که انتخاب می‌کنید باید بر اساس بودجه و ترجیحات شما باشد.

آشنایی با عوارض پر کردن دندان بدون عصب کشی

گاهی اوقات بیماران عوارضی را در اثر پر کردن دندان‌های قدیمی ‌یا جدید تجربه می‌کنند. اگر دندان ها نیاز به عصب کشی داشته باشند اما تنها آنها را پر کنید عفونت داخل دندان حبس می‌شود و مشکلاتی به وجود می‌آورد. در ادامه با برخی از این مشکلات آشنا می‌شویم. 

حساسیت دندان

بلافاصله پس از پر کردن دندان، حساسیت به لمس و افزایش حساسیت دندان طبیعی است. دما، غذاهای شیرین، فشار و حتی قرار گرفتن در معرض هوا می‌تواند باعث ایجاد حساسیت شود. این حساسیت باید ظرف یک یا دو هفته برطرف شود. اگر حساسیت دندان بعد از چهار هفته کاهش نیافته یا حساسیت شدیدی را تجربه کردید، با دندانپزشک خود تماس بگیرید. گاهی ممکن است پالپ عفونت کرده باشد و حساسیت را به وجود آورده باشد.

برخی از افراد ممکن است به مواد مورد استفاده در پر کردن دندان مانند جیوه یا آمالگام حساسیت داشته باشند. این حساسیت می‌تواند علائم مختلفی از تحریک خفیف تا واکنش‌های شدیدتر مانند بثورات پوستی، کهیر و مشکل در تنفس ایجاد کند.

درد

درد ناشی از پر کردن دندان بدون عصب کشی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • درد تماسی: این درد زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی را گاز می‌گیرید زیرا پر کردن جدید با گاز گرفتن شما تداخل دارد. معمولاً این مشکل را می‌توان با تغییر شکل پرکننده برطرف کرد. درد تماسی می‌تواند زمانی رخ دهد که پرکردن جدید به ترمیم دیگری برخورد کند. برخی از مواد ترمیم فلزی می‌توانند با یکدیگر تداخل داشته باشند و باعث تیر کشیدن شوند. این درد باید ظرف چند هفته حل شود.
  • درد ناشی از دما: پرکردن نامناسب می‌تواند باعث شود که با خوراکی‌های بسیار سرد یا بسیار گرم دندان درد داشته باشید. این درد احتمالاً به دلیل آسیب عصبی است زیرا پرکردگی دیگر از دندان در برابر آسیب و پوسیدگی محافظت نمی‌کند. پر کردن احتمالا نیاز به تعویض دارد. باید دقت داشته باشید که پالپ عفونی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد شود.
  • درد مداوم و ضربان دار: این نوع درد می‌تواند نشان دهنده آسیب عصبی نیز باشد. این احتمال وجود دارد که پالپ دندان شما (بافت عصبی عروقی داخل دندان) آسیب دیده باشد و ممکن است نیاز به عصب کشی داشته باشید.
  • درد ارجاعی: درد ارجاعی زمانی است که دندان پر شده شما به سادگی سیگنال‌های درد را به دندان‌های اطراف منتقل می‌کند. این احساس عجیب معمولاً نشان دهنده مشکل نیست و باید ظرف چند هفته خود به خود برطرف شود.

پر کردگی قدیمی 

با گذشت زمان دندان پر شده می‌تواند شروع به خراب شدن کند. این می‌تواند به دلیل ساییدگی و پارگی طبیعی ناشی از جویدن باشد یا می‌تواند در اثر فشار دادن و آسیاب کردن ایجاد شود و مواد پرکننده شما شروع به ترک خوردن یا پریدگی کند. این کار مهر و موم بین مواد پرکننده و مینای دندان شما را به خطر می‌اندازد و به ذرات غذا و باکتری اجازه می‌دهد تا به دندان نفوذ کرده و باعث پوسیدگی یا حتی عفونت شود.

عفونت

اگر پر کردن دندان به درستی انجام نشود، خطر عفونت وجود دارد. این می‌تواند منجر به درد شدید، تورم و تب شود. تجربه درد و حساسیت در اطراف پرکردن دندان، به خصوص بلافاصله پس از آن، غیرمعمول نیست. به این دلیل است که مواد پرکننده می‌تواند انتهای عصبی دندان را تحریک کند. درد گاهی اوقات در عرض چند روز ناپدید می‌شود، زیرا دندان با پرکردگی سازگار می‌شود. اما اگر درد شدید باشد یا بیش از چند روز طول بکشد، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید. دندانپزشکان پر کردن را تنظیم می کنند یا درمان‌های دیگری را برای کمک به کاهش ناراحتی شما ارائه می دهند. در موارد نادر، پر کردن دندان می‌تواند باعث عفونت شود. این معمولاً در صورتی اتفاق می‌افتد که هنگام قرار دادن پرکننده، باکتری در حفره وجود داشته باشد. در صورت ابتلا به بیماری، احتمالاً برای رفع آن به آنتی بیوتیک نیاز خواهید داشت. اطمینان از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت در اطراف پرکردگی دندان کمک کند.

آسیب عصبی

اگر پر کردن دندان خیلی نزدیک به عصب دندان قرار گیرد، می‌تواند به عصب آسیب برساند. این می‌تواند باعث درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن یا حساسیت به دمای گرم و سرد شود.

بریدگی یا ترک خوردن دندان

پرکردن دندان گاهی اوقات ممکن است باعث شکستگی دندان شود. اگر پرکردن دندان از مواد سفت و سختی مانند آمالگام ساخته شده باشد، احتمال این اتفاق بیشتر است.

پوسیدگی مکرر با وجود پرکردن دندان 

پوسیدگی دندان همچنان می‌تواند در اطراف پرکردگی رخ دهد. اگر حفره‌های عمیق یا مهر و موم به درستی قرار نگرفته باشند، این احتمال بیشتر است.

مزایای پرکردن دندان 

پرکردن دندان یک روش ترمیمی ‌ایمن و طولانی مدت است. پر کردن دندان می‌تواند:

  • آسیب‌های ناشی از پوسیدگی یا ضربه را محدود کند.
  • از افتادن دندان جلوگیری کند.
  • از آسیب عصبی جلوگیری می‌کند و خطر جراحی کانال ریشه را کاهش می‌دهد.
  • باعث حفظ ساختار و بازیابی عملکرد دندان می‌شود.
  • تعداد باکتری‌های موجود در دهان را کاهش می‌دهد.

چگونه از ایجاد مشکل در پر کردن دندان جلوگیری کنیم؟

کارهای خاصی وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از این مشکلات انجام دهید. ابتدا حتما دندانپزشک معتبری را انتخاب کنید که تجربه انجام این نوع عمل را داشته باشد. دوم، اطمینان حاصل کنید که تمام دستورالعمل‌ها را پس از تکمیل فرایند دنبال می‌کنید. این شامل پرهیز از غذاهای سفت یا چسبنده و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم است. انجام این اقدامات احتیاطی می‌تواند به شما کمک کند که پرکردگی دندان شما سال‌ها دوام بیاورد و نیاز به عصب کشی پیدا نکنید. 

عصب کشی یا  پر کردن: چه روشی نیاز داریم؟

دندان‌های ما ابزار فوق‌العاده‌ای برای خوردن و آشامیدن هستند، اما هر چه سن ما بالاتر می‌رود، بیشتر در معرض آسیب‌های احتمالی قرار می‌گیرند. با گذشت زمان حفره‌ها و پوسیدگی افزایش می‌یابد. اگر درمان نشوند، می‌توانند سیستم کانال ریشه و بافت نرم داخل دندان ما را مختل کنند و منجر به عفونت، التهاب و بافت آسیب دیده شوند. در موارد جزئی، حفره‌ها را می‌توان با پر کردن درمان کرد، اما در موارد شدیدتر ممکن است عصب کشی لازم باشد. تشخیص اینکه به کدام روش نیاز دارید با توجه به مهارت دندانپزشک انجام می‌شود. 

درمان عصب کشی

عصب کشی راهی برای نجات دندان طبیعی شما به جای جایگزینی آن با پروتزهای ثابت است. این روش شامل تمیز کردن و برداشتن پالپ مرده یا پوسیده از دندان و سپس بستن مجدد آن با روکش است. این روش دندان‌های طبیعی شما برای جویدن را مناسب می کند. به محافظت از دندان‌های مجاور در برابر استفاده بیش از حد کمک می‌کنند و عموماً از نظر زیبایی ظاهری زیباتر به دندان‌های می‌دهد. با این حال، درمان‌های عصب کشی نیز می‌توانند دندان را ضعیف کنند، نیاز به ویزیت‌های متعدد دارند و در صورت انجام اشتباه ممکن است عفونت را ریشه کن نکنند.

پر کردن دندان

پر کردن دندان شامل قرار دادن یک ماده پر کننده در دندان آسیب دیده برای بازیابی شکل اولیه و جلوگیری از پوسیدگی بیشتر است. بر خلاف عصب کشی، از پر کردن می‌توان برای پوسیدگی نسبتاً جزئی استفاده کرد. پرکردن‌ها مفیدند زیرا نسبتا ارزان هستند، دندان‌های شما را از آسیب بیشتر محافظت می‌کنند و حتی ممکن است از نیاز شما به عصب کشی جلوگیری کنند. نکات منفی این است که برخی از مواد پر کننده با سرعت بیشتری خراب می‌شوند و منجر به حفره‌های بیشتر، عفونت‌ و عدم زیبایی می‌شوند.

چگونه بفهمیم که به عصب کشی نیاز داریم یا پر کردن ساده؟

علیرغم چندین شباهت، می‌توان تشخیص داد که کدام روش برای پوسیدگی و درد شما بر اساس علائمی ‌که تجربه می‌کنید، مورد نیاز است.

علائم نیاز به عصب کشی

علائم آسیب کانال ریشه ممکن است شامل درد متوسط تا شدید دندان در ناحیه آسیب دیده، تورم لثه و حساسیت شدید به دماهای مختلف باشد. همچنین ممکن است متوجه تغییراتی در ظاهر زیبایی آن‌ها مانند لکه یا حفره تیره، لق شدن دندان، شکستگی دندان یا آسیب به روکش‌های مصنوعی یا پروتزهای مصنوعی قبلی شوید.

علائم نیاز به پر کردن

علائمی‌که ممکن است به پرکردن دندان نیاز داشته باشید شامل دندان درد یا درد ضربان دار و کوبنده در دندان‌های شما، به ویژه هنگام جویدن یا گاز گرفتن است. دندان آسیب دیده ممکن است به دمای سرد یا گرم حساس تر باشد یا پوسیدگی جزئی دندان مانند لکه‌های تیره یا حفره‌های کوچک داشته باشد. همچنین رایج است که نخ دندان در حین استفاده از نخ دندان به دلیل گیر کردن در نواحی ناهموار، پاره یا ریش ریش شده یا دندان شما دچار شکستگی شود.

علائم مشترک 

پرکردگی و عصب کشی با علائمی ‌مانند دندان درد، تورم، حساسیت به دمای گرم و سرد و آسیب قابل مشاهده به دندان‌ها مشترک هستند. تفاوت این دو در این است که اگر سیستم ریشه آسیب دیده و عفونی شود، شدت علائم بسیار بیشتر خواهد شد.

تفاوت هزینه دو روش در چیست؟

عصب کشی‌ها معمولاً گران تر هستند زیرا مانند پر کردن با پوسیدگی جزئی مقابله نمی‌کنند. هر مورد متفاوت است و هزینه آن به شدت آسیب و همچنین تعداد دندان آسیب دیده بستگی دارد.

هزینه عصب کشی

هزینه عمل روت کانال یا عصب کشی معمولا بین ۱.۵۰۰.۰۰۰ تا ۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان برای هر دندان است. با این حال، بسته به تعداد دندان‌ها، میزان پالپ عفونی یا مرده ای که باید برداشته شود و تغییر شکل کانال‌های ریشه داخلی چقدر باید باشد، قیمت‌ها متفاوت است.

هزینه پر کردن

بسته به مواد، شدت پوسیدگی، تعداد پرکردن‌های مورد نیاز و سایر روش‌های لازم قبل از پر کردن، هزینه پرکردن‌ها متفاوت است. با توجه به پیشرفت سریع در تکنولوژی دندانپزشکی، در حال حاضر انواع مختلفی از ماده پر کننده دندان وجود دارد. 

  • پرکننده‌های آمالگام: پرکننده‌های آمالگام به رنگ نقره‌ای هستند، از جیوه ساخته می‌شوند، با ترکیبی از مس، قلع، روی یا نقره مخلوط می‌شوند و با مراقبت مناسب از ۱۰ تا ۱۵ سال عمر می‌کنند. هزینه این پرکننده از ۷۹۰ هزار تومان شروع می‌شود. 
  • پر کردن کامپوزیت: این پرکننده‌ها برای مطابقت با ظاهر طبیعی دندان‌های شما سفارشی شده‌اند. آنها به اندازه آمالگام دوام نمی‌آورند، اما نیاز به تغییر ساختار دندان کمتری دارند. هزینه آن کمی بالاتر از آمالگام است.

پر کردن دندان با آمالگام

پر کردن آمالگام چندین دهه برای ترمیم حفره‌ها استفاده می‌شده است. اما مطالعات نشان داده است که این ماده که تقریباً ۵۰ درصد از جیوه تشکیل شده است، می‌تواند اثرات بالقوه مضری بر سلامت دهان و سلامت کلی شما داشته باشد. خطرات قرار گرفتن در معرض جیوه شامل موارد زیر می‌شود:

  • بیماری آلزایمر
  • اختلالات خود ایمنی
  • اسکلروز چندگانه
  • بیماری پارکینسون
  • اختلال در عملکرد تولید مثل

به این دلایل، بسیاری از دندانپزشکان توصیه می‌کنند که پرکننده‌های دندانی با آمالگام نقره ای خود را با مواد کامپوزیت رزین زیست سازگار جایگزین کنید.

جمع بندی

اگر مشکلی با پرکردگی‌های خود دارید، ممکن است نیاز به تعویض پرکننده‌های دندان داشته باشید. گاهی ممکن است دچار عوارض پر کردن دندان بدون عصب کشی شده باشید که درد و ناراحتی زیادی را به همراه می‌آورد. توجه فوری دندانپزشک برای جلوگیری از عفونت، درمان دندان درد و جلوگیری از پوسیدگی بیشتر دندان یا از دست دادن دندان و عصب کشی بسیار مهم است. تیم دندانپزشکی کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس بهترین گزینه‌های موجود برای ترمیم دندان را به شما پیشنهاد می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گزینه‌های خود برای ترمیم یا جایگزینی پر کردن دندان، برداشتن پرکننده‌های جیوه، پرکردگی‌های زیست سازگار دندان یا عصب کشی دندان با شماره کلینیک تماس بگیرید. در کلینیک زاگرس تجربه می‌کنید که چگونه یک رویکرد جامع برای مراقبت از دندان می‌تواند تجربه لذت بخش دندانپزشکی شما را بالا ببرد و سلامت کلی شما را بهبود بخشد.

سوالات متداول

آیا می‌توانید قبل از عصب کشی دندان را پر کنید؟

اگر آسیبی به سیستم کانال ریشه وارد نشود، می‌توانید قبل از عصب کشی دندان را پر کنید. با این حال، اگر عصب و رگ‌های خونی سیستم کانال ریشه شما ملتهب یا عفونی شده است، ضروری است که قبل از قرار دادن پرکننده، حفره تمیز و درمان شوند. قرار دادن پر کننده روی دندان عفونی به سادگی می‌تواند مشکل را پنهان کند و به مرور زمان بدتر شود.

آیا عصب کشی بیشتر از پر کردن درد دارد؟

هر دو روش باید بدون درد باشند زیرا دندانپزشک ناحیه را با بی حسی موضعی بی حس می‌کند. در عصب کشی، پس از بین رفتن داروی بیهوشی، معمولاً برای چند روز ناراحتی در اطراف آن ناحیه احساس می‌شود. حتماً غذاهای نرم بخورید. چند روز از ورزش خودداری کنید. استراحت زیادی داشته باشید و از داروهای بدون نسخه مانند آسپرین و ایبوپروفن برای کنترل درد استفاده کنید.

آیا عصب کشی شبیه پر کردن است؟

هر دو احساس مشابهی از درد، تورم و حساسیت قبل از درمان و ناراحتی متوسط پس از درمان را با از بین رفتن بی حسی موضعی دارند. همه علائم باید در عرض چند روز فروکش کنند و اگر بعد از یک هفته همچنان درد دارید، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید.

تایتل: عوارض پر کردن دندان بدون عصب کشی چیست؟|کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس

دیسکریپشن:

نظر دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button