شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،روبه روی فاز1، خ عظیمی، پ 42، طبقه 1

7روز هفته 24 ساعته شبانه روزی بدون تعطیلی

تماس تلفنی کلیک کنید

تماس با کلینیک 02145139

ساعات کاری

7روز هفته 24 ساعته شبانه روزی بدون تعطیلی

نشانی کلینیک زاگرس

شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،روبه روی فاز1، خ عظیمی، پ 42، طبقه 1

تماس تلفنی کلیک کنید

تماس با کلینیک 02145139

ساعات کاری

7روز هفته 24 ساعته شبانه روزی بدون تعطیلی

نشانی کلینیک زاگرس

شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،روبه روی فاز1، خ عظیمی، پ 42، طبقه 1

عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

اگر دندان‌های شما دارای پوسیدگی زیاد با احساس درد باشند، احتمالا به عصب کشی نیاز دارند و عصب کشی روشی است که می‌تواند شما را تا سالیان طولانی از ایجاد درد در دندان مصون نگه دارد. اگر عصب کشی شما ناتمام بماند یا به درستی انجام نشود، باعث ایجاد عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال خواهد شد. احتمالا این سوال هم برای شما پیش می‌آید که در صورت بروز عفونت چه راهکارهایی برای درمان آن وجود دارد؟ با ما در ادامه همراه باشید تا به معرفی این راهکارها بپردازیم. 

عصب کشی دندان چیست؟

درمان ریشه یا عصب کشی برای درمان پوسیدگی‌های عمقی استفاده می‌شود و شامل سوراخ کردن دندان برای حذف کردن پالپ‌های دندان موردنظر است. پس از این که دندانپزشک دندان را با ابزارهای متفاوت تراش داد و حفره ایجاد کرد، پالپ دندان خارج می‌شود و حفره باقی مانده برای جلوگیری از عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال و داشتن ظاهری عادی با استفاده از یک پر کننده مهر و موم خواهد شد. در صورت لزوم، ممکن است یک روکش در بالای دندان قرار داده شود تا از آن بیشتر محافظت شود. 

در صورت داشتن علائم زیر به عصب کشی دندان نیاز پیدا خواهید کرد:

  • ایجاد یک برآمدگی کوچک روی لثه 
  • دندان درد شدید هنگام گاز گرفتن یا جویدن
  • حساسیت زیاد به غذاهای گم یا سرد

هنگامی که پوسیدگی دندان به عمق پالپ دندان نفوذ می‌کند، به عصب کشی نیاز خواهید داشت. در طول درمان، از بی حسی موضعی برای بی حس کردن دندان تحت درمان استفاده می‌شود. سپس دندانپزشک، تاج دندان را سوراخ می‌کند تا زمانی که به پالپ برسد. در مرحله بعد، پالپ را تمیز می‌کند و آن را خارج می‌کند. پس از تمیز شدن پالپ‌ها، از گوتا پرکا برای مسدود کردن بالای تاج دندان استفاده می‌کند. یک پانسمان موقت در این ناحیه انجام می‌شود تا زمانی که روکش سفارشی برای ترمیم کامل دندان ساخته شود. 

عفونت دندان عصب کشی شده چیست؟

عصب کشی دندان‌ها اغلب پس از پوسیدگی، پر کردن نامناسب یا آسیب دیدگی دندان به طرز قابل توجهی ضروری می‌شوند. این شرایط به باکتری‌های موجود در دهان اجازه می‌دهد تا به پالپ آسیب پذیر در مرکز دندان برسند و عفونت را ایجاد کنند. یک عصب کشی نادرست ممکن است تمام این باکتری‌ها را حذف نکرده باشد و زمینه عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال را فراهم کند. 

هنگامی که شرایط قبلی روی دندان و ریشه آن تاثیر بگذراند، ممکن است طیف وسیعی از علائم را تجربه کنید.  این علائم عبارتند از:

  • فشار و درد مداوم
  • تورم لثه درد شدید هنگام جویدن
  • حساسیت به گرما و سرما یا احساس در پس از مصرف غذاهای گرم و سرد.

همه این علائم نشان می‌دهند که در پالپ دندان شما مشکلی وجود دارد که در قسمت داخلی آن بوده و توسط دندانپزشک باید بررسی شود.

چه چیزی باعث ایجاد عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال می‌شود؟

موارد زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند یک دندان پس از عصب کشی دوباره عفونت می‌کند. اگر دندانپزشک در قرار دادن تاج دندان‌ها تاخیر داشته باشد، احتمال نفوذ باکتری‌های مضر و ابتلا به عفونت بالا می‌رود. ریشه‌های دندان بسیار حساس هستند. اگر دچار ترک خوردگی بشوند، احتمال ایجاد عفونت در آنها بالا می‌رود. اگر دندانپزشک بعد از خارج کردن پالپ کانال‌های دندان را به طور کامل تمیز و ضدعفونی نکند، احتمال نفوذ باکتری در آنان بالا خواهد رفت. اگر گوتاپرکا بیش از اندازه بزرگ باشد یا به اندازه کافی روی دندان را نپوشاند، اجازه می‌دهد که باکتری‌ها برای بار دیگر بتوانند به داخل دندان نفوذ کنند. 

آیا عفونت می‌تواند به دندان‌های دیگر نیز سرایت کند؟

متاسفانه باید گفت که بله معمولا عفونت یک دندان این امکان را دارد که به سایر دندان‌ها، لثه و حتی فک نیز منتقل شود. حتی اگر عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال اتفاق بیفتد، می‌تواند از طریق بافت اطراف دندان به سایر قسمت‌های دهان گسترش یابد. عدم درمان این عفونت باعث گسترش این امر می‌شود. در نتیجه، به محض این که متوجه چیز غیر عادی شدید، باید به دنبال درمان باشید. در غیر این صورت، در موارد شدید عفونت ممکن است به صورت، فک و حتی جریان خون گسترش یابد.

علائم عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

پس از انجام عصب کشی دندان، مهم است که مراقب ایجاد علائم هرگونه عفونتی باشید. جلوگیری از گسترش عفونت بالقوه نه تنها برای سلامت دندان شما بلکه برای سلامت بدن شما نیز مهم است. اگر عفونت به سرعت تشخیص داده شود، می‌توان آن را بدون اضافه شدن مشکلی دیگر درمان کرد. تمامی علائمی که نشان دهنده عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال هستند به شرح زیر است:

آبسه

آبسه روی لثه نزدیک دندان آسیب دیده نشان دهنده ایجاد بافت عفونی روی آن است. انتشار مایع یا چرک در آبسه می‌تواند اتفاق بیفتد و لازم نیست که حتما دردناک باشد. اگر قبل از عصب کشی دندان آبسه را تجربه کرده اید و در طول ۷ تا ۱۰ روز از بین نرفت، نشان دهنده این است که عفونت به طور کامل برطرف نشده است. 

تغییر رنگ دندان

ه زمان که رنگ دندان تغییر کند، نشان دهنده این است که عفونت به پالپ دندان رسیده و باعث تیره تر شدن مینای دندان شما شده است. بافت‌های داخل کانال ریشه با گسترش عفونت از بین می‌روند و دندان را به رنگ قهوه ای تیره یا زرد در می‌آورند. 

ایجاد درد

پس از عصب کشی دندان، داشتن درد شایع است. با این حال، این که درد دندان پس از چند سال دوباره شروع شود، باعث می‌شود که دندانپزشک بخواهد دوباره دندان را معاینه کند. اگر دندان دوباره به عفونت مبتلا شده باشد، درد آن به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد. درد ناشی از عفونت شدید و مداوم است و از نوک ریشه به لثه و فک شما گسترش می‌یابد. اگر این درد پس از سه روز این نرفته باشد، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. 

بوی بد دهان

در حالی که بوی بد می‌تواند نشان دهنده خیلی چیزها باشد، اما معمولا بوی بد دهان نشان دهنده عفونت دهان است. اگر تمیز کردن دندان‌ها و رعایت بهداشت به طور کامل بو را از بین نمی‌برد، احتمالا به دلیل شکست در انجام عصب کشی است. علاوه بر بوی بد ممکن است گاهی اوقات طعم تلخ را هم حس کنید. 

خستگی

امکان دارد پس از هر جراحی دندانپزشکی احساس خستگی کنید، اما اگر این خستگی پس از یک هفته برطرف نشود، به معنی وجود مشکل در بدن شما است. افزایش خستگی اغلب نشانه انتقال عفونت دهان به خون شماست. رگ‌های خونی می‌توانند پاتوژن‌ها را به بقیه بدن و اندام‌های شما منتقل کنند، بنابراین عفونت در دهان می‌تواند باعث مشکلات دیگری مانند خستگی شود.

تب

داشتن تب نشان می‌دهد که بدن شما در تلاش است تمامی باکتری‌های موجود در بدن را از بین ببرد. اگر متوجه دمای بالای بدن و سایر نشانه‌ها مانند درد شدید، ممکن است که دچار عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال شده باشید. 

علت درد دندان روکش شده بعد از چند سال 

بسیاری از افراد پس از عصب کشی کردن دندان‌ها درخواست روکش کردن آن را هم می‌دهند که هم برای جلوگیری از ورود باکتری مفید است و هم می‌تواند آن را از ایجاد ضربه محافظت کند. همچنین روکش دندان می‌تواند تا حدی دندان‌ها را با یکدیگر هم سطح کند و از خشن شدن سطح دندان پر شده جلوگیری کند. 

اما نکته قابل توجه در مورد روکش دندان‌ها این است که آن‌ها هم می‌توانند در معرض عفونت و پوسیدگی قرار بگیرند. از آن جایی که با وجود روکش دندان همچنان یک بافت زنده به حساب می‌آید، در نتیجه احتمال پوسیدگی آن تا حد بالایی وجود دارد. اگر دندانپزشک قبل از روکش کردن دندان‌ها آن‌ها را به خوبی جرم گیری، عصب کشی و پر نکرده باشد، خطر پوسیدگی دندان‌ها همیشه وجود دارد. گاهی اوقات ممکن است در اثر عفونت لثه یا دندان روکش شده، شما دچار عفونت شوید که این امر موجب حس کردن درد زیادی خواهد شد. داشتن سینوزیت می‌تواند احتمال بروز عفونت در دهان و دندان‌ها را افزایش دهد. 

از آن جایی که در حین عصب کشی و روکش کردن، دندان بسیار حساس می‌شود و اگر قبل از روکش کردن عصب کشی انجام نشده باشد، احتمال بروز عفونت بسیار بالا خواهد رفت و دندان در برابر عفونت، گرما و سرما بسیار حساس می‌شود. 

آیا احساس درد پس از عصب کشی دندان‌ها امری طبیعی است؟

وجود چند روز درد و التهاب یا ناراحتی جزئی پس از چند روز کاملا طبیعی است. اعصاب اطراف دندان می‌توانند در حین عصب کشی آسیب ببینند. همچنین احتمال متورم یا متلهب شدن آن‌ها وجود دارد که هنگام غذا خوردن بسیار آزاردهنده خواهد شد. در حین عصب کشی دندانپزشک از یک ابزار تیز نزدیک به لثه استفاده می‌کند که اگر دقت کافی در حین استفاده از آن را نداشته باشد، ممکن است باعث آسیب دیدن بافت مجاور شود. 

دندانپزشکان اغلب از یک مسکن برای تسکین درد هنگام بروز عفونت استفاده می‌کنند. اگر یک تا دو هفته پس از درمان درد شدیدی را تجربه می‌کنید، به هیچ وجه طبیعی نیست و اغلب به این معنی است که عفونت در آن نفوذ کرده است. معمولا عفونت‌های سطحی پس از چند وقت برطرف می‌شوند، اما ممکن است عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال به وجود بیاید که نسبتا نگران کننده خواهد بود. 

استفاده از آنتی بیوتیک برای عفونت دندان

قبل از هر نوع اقدام برای درمان، ابتدا دندانپزشک باید وضعیت دندان را به طور کامل ارزیابی کند تا ببیند که عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال در چه وضعیتی قرار دارد. برای این کار از اشعه ایکس استفاده می‌شود. اگر وجود عفونت در دندان‌ها ثابت شد، باید به یک متخصص ریشه مراجعه کنید تا درمان لازم را برای شما انجام دهد. دندانپزشک متخصص ابتدا روکش دندان و مواد پر کننده را جدا کرده و کانال‌های دندان را مجددا تمیز می‌کند. سپس آن‌ها را می‌بندد و به صورت موقت پر می‌کند. سپس در جلسه بعدی آن را به صورت دائمی ترمیم می‌کند. 

اگر عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال عود کند، ابتدا باید به دنبال از بین بردن عفونت باشید تا وضعیت عفونت به سایر نواحی انتقال پیدا نکند. برای این کار می‌توانید از مسکن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید تا عفونت از بین برود. سپس می‌توانید به دنبال ترمیم دندان عصب کشی شده باشید. 

جمع بندی

دندان‌هایی که عصب کشی می‌شوند، بسیار حساس هستند، زیرا دندانپزشک کارهای زیادی روی آن‌ها انجام داده و قسمت‌های زیادی از دندان تا قسمت پالپ را لمس کرده است. به همین دلیل امکان بروز درد و عفونت بعد از عصب کشی وجود دارد. ایجاد عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال می‌تواند مسئله ای باشد که افراد زیادی با آن مواجه می‌شوند. این مشکل می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و تمامی زحمت‌های دندانپزشک و بیمار را از بین ببرد.

دلایل زیادی برای بروز عفونت مجدد وجود دارد که در این مطلب به تمامی آن‌ها اشاره کردیم. اگر نسبت به بروز عفونت در دندان‌های خود مشکوک هستید، بهتر است که به دندانپزشک مراجعه کنید تا با استفاده از اشعه ایکس بررسی دقیقی روی دندان‌های شما انجام دهد. در صورت داشتن هر گونه سوال و دریافت نوبت می‌توانید با شماره تلفن‌های کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس تماس بگیرید. 

سوالات متداول

آیا بروز عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال می‌تواند عصب کشی آن را از بین ببرد؟

در صورت شدید بودن عفونت نیاز است که دندانپزشک مواد پر کننده را خالی کرده تا بتواند عفونت را از دندان خارج کند. 

چرا برخی از دندان‌های عصب کشی شده عفونت نمی‌کنند؟

این دندان‌ها به علت عصب کشی و استفاده از مواد پر کننده به صورت صحیح و داشتن روکش حتی پس از چند سال هم عفونت نمی‌کنند. 

آیا می‌توانم عفونت دندان عصب کشی را خود درمانی کنیم؟

به دلیل سرایت عفونت به سایر نقاط دهان، باید هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید. عفونت هرگز خود به خود خوب نمی شود. 

متا تایتل

متا دیسکریپشن

۲.۷/۵ - (۱۱ امتیاز)

9 comments on “عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

  1. زهرا آذر ۲۶, ۱۴۰۲ /پاسخ

    دکتر من حدود یه سال پیش یه خانم دکتری دندونم رو عصب کشی کرد . متاسفانه امسال دوبار درد گرفت همین الان که دارم مینویسم تا حدودی درد میکنه . بار اول که درد گرفت تابستون بود که بعد دو روز دردش ناپدید شد . الانم امیدوارم دردش ناپدید بشه. درد دندون خیلی بده خدا نصیب کسی نکنه. و اینکه دفعه قبل دندونپزشک عمومی ارجاع داد به متخصص ریشه و متخصص ریشه ازم سوال پرسید آیا سرد چیزی نخوردم و بعدهم گفت که اگه درد داره باید دوباره عصب کشی بشه هزینشم خیلی زیاد گفت ۱۰میلیون. بعد امیدوارم دردش ناپدید بشه و چه ضمانتی هست هزینه سنگین بدم و دیگه بعد چند سال درد نگیره باز؟هزینه ایمپلنت چقدره
    لطفا کمکم کنید

    • دکتر نادر نیکنام آذر ۲۶, ۱۴۰۲ /پاسخ

      با سلام احترام
      هزینه عصبکشی مجدد در کلینیک دندانپزشکی زاگرس بسته به تعداد ریشه ها متفاوت است و تا 5 میلیون تومان می باشد
      ترمیم دندان بعد از عصبکشی نیز 1.5 میلیون تومان می باشد
      دلیل عصبکشی مجدد نشانه عدم موفقیت در درمان اولیه بوده که می تواند عوامل بسیاری از استریل نبودن ابزار، عدم عصبکشی تمامی ریشه ها مانند ریشه های اصلی و فرعی، عدم عصبکشی در امتداد طول کامل کانال و … باشد
      بهترین طرح درمان برای شما عصبکشی مجدد در صورت امکان و مشاهده عکس از دندان شما می باشد و بعد از آن ایمپلنت به شما پیشنهاد می شود که هزینه ایمپلنت 13 میلیون تومان با برند کره ای می باشد.
      سپاس

  2. Yaset اسفند ۵, ۱۴۰۲ /پاسخ

    سلام ،من دندان شماره 7 یا همان(پیش )رو چند سال پیش عصب کشی کردم الان سوراخ شده و احساس درد میکنم مگه نمیگن دندان عصب شده دوباره دردش نمیگیره.
    ممنونم از مجموعه خوب شما

    • دکتر نادر نیکنام اسفند ۱۲, ۱۴۰۲ /پاسخ

      با سلام و احترام
      بله بعد از عصبکشی صحیح نباید دندان مجددا درد بگیرد، بنابراین عکس رادیولوژی شما برای بررسی بیشتر مورد نیاز است که شاید درد از دندان بغلی آن باشد که همه با عکس رادیولوژی مشخص می شود
      سپاس

  3. یاسر اسفند ۵, ۱۴۰۲ /پاسخ

    سلام

  4. یاسر اسفند ۵, ۱۴۰۲ /پاسخ

    سلام من دندان شماره 7 یا همون (پیش )رو چند سال پیش عصب کشی کردم الان سوراخ شده و احساس درد میکنم مگه نمیگن دندان عصب کشی شده دوباره دردش نمیگیره.
    ممنونم از مجوعه خوب شما

    • دکتر نادر نیکنام اسفند ۱۲, ۱۴۰۲ /پاسخ

      با سلام و احترام
      بله بعد از عصبکشی صحیح نباید دندان مجددا درد بگیرد، بنابراین عکس رادیولوژی شما برای بررسی بیشتر مورد نیاز است که شاید درد از دندان بغلی آن باشد که همه با عکس رادیولوژی مشخص می شود
      سپاس

  5. فائزه فروردین ۱۲, ۱۴۰۳ /پاسخ

    درود و وقت بخیر, چند سال پیش دندونم رو عصب کشی کردم, سه ماه پیش روکش کردم, یه ماهی هست که متوجه عفونت شدم اما درد ندارم فقط همون قسمت لثه متورم شده و حالت چرکی هم داره, به دندون پزشکم مراجعه کردم, ایشون با تیغ تخلیه کردن و قرص اموکسی کولاو دادن, همزمان با مصرف قرص آب نمک هم قرقره کردم, خیلی بهتر شد اما انگار باز داره برمیگرده به حالت قبل, راه دیگه جز کشیدن وجود داره؟

    • دکتر نادر نیکنام فروردین ۱۳, ۱۴۰۳ /پاسخ

      با سلام و احترام
      در ابتدا باید عکس رادیولوژی دندان شما تهیه شود که آیا از همان دندان است یا دندان کناری
      آیا عصبکشی به درستی انجام شده، کانال کامل شستشو شده، آیا ریشه ها همه پیدا شده اند
      اینها همه سوال هایی است که باید بعد از بررسی عکس رادیولوژی به آنها پاسخ داد
      سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button