آخرین بهروزرسانی: ۱۴۰۱/۰۸/۲۶ ساعت ۲۲:۳۳
تا به حال به دلیل درد دندانهای انتهایی به دندانپزشک مراجعه کرده اید؟ گاهی این دردها بهدلیل خراب شدن دندان عقل اتفاق میافتد. اگر دندان عقل شما نهفته باشد دندانپزشک به شما جراحی دندان عقل را پیشنهاد میکند.
برخی از افراد در زمان جراحی دندان عقل دچار آسیب به عصب دهان میشوند. در این افراد دندانهای عقل نزدیک به عصبهایی که حس را به لبها و زبان میرسانند قرار دارد. بههمین دلیل کشیدن دندان نسبت به بسیاری از روشهای دندانپزشکی دیگر خطراتی خواهد داشت. دندانپزشک باید قبل از جراحی در مورد خطرات احتمالی با بیمار صحبت کند. در این حالت می توانید آگاهانه این روش درمانی را انتخاب نمایید.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با آسیبهایی که ممکن است پس از جراحی دندان عقل روی عصب رخ می دهد آشنا کنیم. تا انتهای این مقاله از کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس همراه ما باشید.
دندان عقل چیست؟
دندانهای عقل آخرین مجموعه دندانهای افراد بالغ هستند که در دهان رشد میکنند. دندانهای عقل در پشت دهان و در انتهایی ترین قسمت فک قرار دارند.
گاهی اوقات دندان عقل به درستی رشد میکند و هیچ مشکلی به وجود نمی آورند. اما گاهی، تمام یا قسمتی از آن در لثه یا استخوان فک گیر کرده و نهفته میماند. هنگامی که این اتفاق میافتد، میتواند منجر به عفونت، بیماری لثه و سایر مشکلات سلامت دهان شود. بههمین دلیل است که دندانپزشکان، کشیدن یا جراحی دندان عقل را توصیه میکنند.
رایج ترین روشهای درمانی برای دندان عقل چیست؟
رایج ترین روش درمانی، کشیدن دندان عقل است. این روش معمولاً تحت بی حسی و توسط دندانپزشک یا جراح دهان انجام میشود. اما در صورت لزوم میتوان آن را تحت بیهوشی عمومی در بیمارستان نیز انجام داد.
افراد در هر سنی میتوانند دندان عقل خود را خارج کنند. اما برای جلوگیری از عوارض بعدی سلامت دهان، بسیاری از افراد در اواخر نوجوانی یا اوایل ۲۰ سالگی بهتر است دندان عقل خود را بکشند.
پس از کشیدن دندان عقل حدود یک هفته طول میکشد تا به طور کامل جای دندان بهبود یابد. بهتر است به توصیههای پزشک خود در مورد مراقبت های بعد از کشیدن یا جراحی دندان عقل خود گوش کنید تا سریع تر خوب شوید.
برخلاف سایر دندانها، دندان عقل عملکرد زیادی ندارد. بنابراین، پس از حذف هیچ مشکلی در جویدن احساس نخواهید کرد.
آسیبهای عصبی پس از جراحی دندان عقل کدامند؟
گاهی دندان دقیقا روی عصب قرار میگیرد و در زمان کشیدن یا جراحی دندان عقل ممکن است به عصب آسیب وارد شود.
در ادامه برخی از علائم آسیب عصبی پس از کشیدن دندان عقل را با هم بررسی میکنیم.
- دردی که بعد از یک یا دو روز پس از کشیدن دندان عقل از بین نمیرود.
- اگر پس از تمام شده بی حس کننده موضعی، احساس سوزن سوزن شدن از بین نرفت میتواند یکی از نشانههای آسیب عصبی پس از کشیدن دندان عقل باشد.
- در صورت ادامه بی حسی در زبان، لب، چانه، لثه یا دندان پس از تمام شدن داروی بی حسی میتوان گفت که به عصب دندان آسیب وارد شده است.
- آسیب عصبی به دنبال کشیدن یا جراحی دندان عقل روی عصب میتواند خوردن و آشامیدن را بسیار دشوار کند. همچنین گاهی اوقات میتواند باعث اختلال در گفتار یا توانایی چشایی فرد شود.
اگر آسیب عصبی ناشی از کشیدن دندان عقل جزئی باشد، علائم معمولاً پس از چند روز یا چند هفته ناپدید میشوند. با این حال، آسیب عصبی بیشتر میتواند چندین ماه طول بکشد.
آشنایی با عوارض کشیدن دندان عقل روی عصب
همانطور که تا به اینجا متوجه شدیم، یکی از عوارض بالقوه جراحی دندان عقل روی عصب ممکن است آسیب عصبی باشد. درست است که این عارضه بسیار نادر است اما دندانپزشک باید با شما در مورد خطرات احتمالی پس از جراحی آگاه کند.
سایر عوارض بالقوه جراحی دندان عقل روی عصب
حفره خشک: جایی که حفره (ناحیه ای که دندان از آن خارج شده است) آنطور که باید ترمیم نمی شود و لخته خون در آنجا تشکیل نشده یا لخته از جای خود کنده میشود. در این حالت استخوان دیده میشود و درد زیادی ایجاد خواهد شد.
عفونت: گاهی در حفره ای که دندان از آن خارج شده عفونت ایجاد میشود. این علائم شامل درد و تورم، ترشح یا چرک زرد و سفید در ناحیه است که میتواند باعث ایجاد تب در فرد شود.
خونریزی: اگر بعد از پایان جراحی دندان عقل خونریزی متوقف نشد میتواند نشانه ای باشد که یک چیزی به درستی انجام نشده است. زیرا باید لخته در محل شکل بگیرد تا جلوی خونریزی گرفته شود. دندانپزشک با تجربه به راحتی این مشکل را رفع میکند.
این نوع مشکلات جراحی دندان عقل لزوماً نشانه این نیست که دندانپزشک شما در مراقبت از شما سهل انگاری کرده است.
درمان آسیب عصبی ناشی از کشیدن دندان عقل روی عصب
آسیب جزئی عصبی ناشی از جراحی دندان عقل اغلب نیازی به درمان ندارد. این علائم پس از چند روز یا چند هفته خود به خود از بین میروند. در این موارد اگر دردی احساس کردید میتوانید از مسکنهای ضد التهابی غیر استروئیدی، مانند ایبوپروفن، یا مسکنهایی مانند پاراستامول مصرف کنید تا دردتان کاهش پیدا کند.
برای آسیبهای عصبی جدیتر ناشی از کشیدن دندان عقل روی عصب، که علائم آن بیش از چند هفته طول میکشد، گاهی درمانهایی از سمت پزشک شما توصیه میشود. در موارد بسیار نادر ممکن است آسیب دائمی باشد و بیمار هرگز به حالت قبلی خود برنگردد. اما در اکثر موارد آسیب عصبی نیاز به زمان دارد تا خود به خود ترمیم ایجاد شود.
آسیب عصبی بعد از جراحی دندان عقل روی عصب چقدر شایع است؟
آسیب عصبی پس از کشیدن دندان عقل نسبتاً نادر است. اما با این وجود گاهی اوقات این حالت ایجاد میشود. اگر این وضعیت دردناک و نگران کننده را تجربه کرده اید، میتوانید با دندانپزشک خود صحبت کرده تا راه حلی برای آن توصیه کنند.
جمع بندی
جراحی دندان عقل روی عصب گاهی اوقات منجر به آسیب به عصب میشود. این در حالتی اتفاق میافتد که دندان در فاصله بسیار نزدیکی با عصب قرار گرفته باشد. اغلب مشکلات ایجاد شده خود به خود از بین میروند.
اگر دندان عقل را کشیده و در نتیجه دچار آسیب عصبی شده اید، لزوماً به این معنی نیست که دندانپزشک شما مقصر است. دندانپزشک شما فقط در صورتی مقصر تشخیص داده میشود که آسیب عصبی در اثر خطا یا استانداردهای ضعیف مراقبتی و بهداشتی اتفاق افتاده باشد.
کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس با داشتن دندانپزشکانی مجرب و با سابقه تمام خدمات مربوط به دهان از جمله جراحی دندان عقل، بلیچینگ، کامپوزیت و سایر درمانهای زیبایی را به بهترین شکل و با مناسب ترین قیمت برای شما انجام میدهند. برای گرفتن وقت ویزیت و مشاوره با ما در تماس باشید.
سلام
من سه تا از دندونای عقلمو جراحی کردم که روی سینوس و عصب بودن ولی دندون سمت راست فک پایینم رو دکترم گفتن روی کانال عصبه و فعلا نمیتونم جراحیش کنم بعد یک سال دوباره برای معاینه و درخواست عکس ،تا ببینم از عصب فاصله گرفته یا نه
منم میخواستم ارتودنسی کنم
الان این دندونم ریسکش بالاست که دکترم اینطور گفتند؟؟و ممکنه کلا نشه جراحیش کرد؟؟در ضمن دندونم نیمه نهفتس
-بله ریسک این دندان بالاست
-میشه جراحیش کرد مگر در صورتی که نیاز به خارج کردن نداشته باشه
دندون از عصب فاصله نخواهد گرفت
و همکار فک و صورت هم احتمالا چون دندان هنوز درد نداره به آینده موکول کردن
باسلام. دو تا از دندونای عقل پایینم نزدیک به عصبه و به سایر دندونا و فکم فشار میاره. عکس سه بعدی هم گرفتم ودکتر گفت کشیدنش ریسک داره و اگر امضا بدی که ریسک عواقبش و قبول کنی میکشم. خواستم ببینم راهی هست عکس و بفرستم برای شما که پزشکان مجموعه نظرشون و بدن که چند درصد احتمال ریسک بالا هست ممنون.
سلام، وقت بخیر.
در این مورد باید حتماً با یک متخصص جراح فک و صورت مشورت کنید. با توجه به حساسیت نزدیکی دندان به عصب، عکس سهبعدی (CBCT) بسیار کمککننده است. متأسفانه امکان بررسی تصاویر توسط من وجود ندارد، اما میتوانید با مراجعه به یک متخصص دیگر، نظر دوم را دریافت کنید تا با اطمینان بیشتری تصمیم بگیرید. 😊
البته در اینترنت خوندم که با افزایش سن و کامل شدن ریشه احتمال فشار به عصب بیشتر میشه و اینکه به هیچ عنوان دندون از عصب فاصله نمیگیره
این مورد نگران کننده است؟؟حس میکنم دکترم برای اینکه ترس ایجا نشده در من اینطوری گفتن
۲۲سالمه و دکترم جراح فک و صورت هستن
ممنون میشم پاسخ بدید
سلام من دندون عقل پایینمو کشیدم روی عصب بود
دکترم گفت ممکنه عصب اسیب ببینه
حالا چیکا کنم خوب شه
دوروزه کشیدن ولی خوب نشده ـ
کمپرس گرم بزارم ایا
با سلام و احترام
دندان عقلی که روی عصب هست و پس از کشیدن ممکن هست عصب اصلی فکی شما آصیب ببیند
به این معنا که ممکن است حس زبان، لپ و یا هرجایی که انتقال این عصب آن را فراهم کرده باشد موجب اختلال شود
حال باید بفرمایید دقیقا مشکل شما چیست و چه چیزی هنوز خوب نشده
برای مشکلات احتمالی که خدمتتون عرض کردم هم می توانید با چند جلسه لیزرتراپی در تسریع درمان مشکل عصب فکی اقدام کنید و با شماره گیری ۰۲۱۴۵۱۳۹ برای این درمان وقت با متخصص لیزر دندانپزشکی در کلینیک زاگرس بگیرید
سپاسگزارم
سلام بنده سه سال پیش رفتم بیمارستان بقیه الله تهران دندان عقل برام جراحی کرد دکتر مسن هم بود دکتره خلاصه جراحی شد بابدبختی بعد از دوساعت جراحی تمام شد و من انگار جنازه از زیر دست دکتره بیرون اومدم دقیقا تا یکماه درد شدید داشتم و دیدم اصلا لبم وچانه ام هیچ حسی نداره تا الان که الانه هیچ حسی ندارم از این ناحیه ها حالا لطفا راهنمایی کنید بنده چطور ازشون شکایت کنم ناقص ام کردن باتشکر شماره تماس ۰۹۱۹۰۲۶۲۲۳۶
با سلام و احترام
پیشنهاد می کنیم توسط کلینیک دندانپزشکی زاگرس و یا هر جایی که توسط متخصص لیزر کار لیزر تراپی را می تواند برای شما در چند جلسه انجام دهد تا به اعصاب شما کمک کند تا بهبود یابد
بعضی دندان های عقل که روی عصب هستند باید توسط دندانپزشک به بیمار آگاهی لازم در مورد ریسک جراحی کامل گفته شده و در پرونده قید شده باشد اگر چنین بوده شما حقی نسبت به ایشان برای شکایت نخواهید داشت
برای شکایات خود به سازمان نظامپزشکی مراجعه کنید
سلام
من دیروز جراحی دندان عقل پایین سمت چپ رو انجام دادم و دکتر تمام این احتمالات رو گفت ولی اگ عمل نکنم ممکنه ب بقیه دندانها اسیب برساند الان درد خاصی ندارم فقط بی حسی لب رو تا حدودی دارم ولی حس زبانم خوب شد و همین طور جای جراحی ،راهنمایی کنید.
سلام
معمولا بعد از چند روز تا چند ماه ممکنه طول بکشه که کاملا خوب بشید ولی اگر بی حسی ادامه دار بود می توانید با لیزرتراپی بهبود اعصاب فک خود را تسریع کنید
سپاس
شما خوب شد جای عملتون حسش برگشت؟؟؟
سلام
برخورد منشی به شدت بد من زنگ زدم به کلینیک هرچی میگم هرچی میپرسم هی میگه نمیدونم من نمیدونم با لحن بد بی حوصله یعنی قشنگ کاری کرد که من پامو اونجا نذارم حتی راغب نشدم که بیام عکسمو نشون بدم یا معاینه ای صورت بگیره
سلام خانم مهسا
از نارضایتی شما بسیار ناراحت شدیم
آیا با کلینیک ما تماس گرفته اید؟
با چه شماره ای تماس گرفتید
لطفا شماره تماس از خودتون در کامنت قرار دهید تا با شما تماس بگیریم و بعد از آن شماره را در کامنت حذف خواهیم کرد
سپاس
شما خوب شد جای عملتون حسش برگشت؟؟؟
سلام من ۴تا دندون عقل نهفته دارم که پایینی ها روی کانال عصب هستن و فشار آورده به بغلی ها و اونا هم شکستن😐 جراحی کنم خطر داره؟
در جراحی دندان عقل روی عصب امکان خطر وجود دارد
ولی بیمارانی داشته ایم که بعد از جراحی نیز مشکلی برایشان پیش نیامده است
همچنین با عکس دقیق سی بی سی تی می توان میزان خطر را واضح تر تشخیص داد
سپاس
سلام وقت بخیر من دندون عقل فک پایین نهفته بود نزدیک عصب بود کشیدمش لپ وچانه ام وررم کرده دو روز بعدش کمتر شد الان هم دست میزارم روی لپم یه تیکه ش سفت شده یعنی خوب میشه ؟
با سلام و احترام
باید عکس رادیوگرافی از فک خود ارائه دهید تا نظر دهیم
در مورد ورم ربطی به روی عصب بودن ممکن است نداشته باشد و اگر کمی زمان دهید ورم شما کمتر خواهد شد و جای نگرانی ندارد و قطعا اگر زمان دهید در آینده بهتر خواهد شد
سپاسگزارم
سلام خسته نباشید دندون عقل من نهفته هست گفتن روی عصب هست و ۸۰ درصد امکان داره فکم کج بشه درسته؟
با سلام و احترام
باید ابتدا عکس رادیوگرافی خود را برای کلینیک ارسال کنید تا بهتر درمورد آن نظر دهیم.
دندانهای عقلی که روی عصب قرار دارند در صورت جراحی می توانند باعث صدمه به آن عصب اصلی فک شوند و هر نوع مشکلی از قبیل بی حسی لب، لپ و دیگر اعضای صورت، کج شدن فک و غیره… را به همراه آورند
ولی در برخی موارد با وجود روی عصب بودن، بعد از جراحی دندان عقل روی عصب مشکل حادی پیش نیامده است.
سلام عرض میکنم خدمت شما
دندان عقل من رویی عصب است و دکترم بهم گفته باید بری ستی اس کن کنی و گفته هر کدوم بین چهار تا پنج میلیون است این درسته قیمتش
سلام
بله ممکنه
سلام وقت بخیر من چهارشنبه هفته پیش دندون عقلم ک رو عصب فک بود جراحی کردم و فعلا خداروشکر بی حس نمونده احتمال داره بعدا بی حس بشه الان فقط زیر گوشم و ته فکم یکم درد دارم
اگر بعد از جراحی احساس بی حسی نمی کنید بعدا نیز بی حس نخواهد شد
احساس درد به دلیل جراحی می باشد و باید برای التیام ان مسکن مصرف کنید
سپاس
شما خوب شد جای عملتون حسش برگشت؟؟؟
سلام وقت بخیر
من دندون عقل نهفته دارم فک پایین که روی عصب هست و گفتن احتمال بی حسی هست
دندون فشار آورد به دندون کناری و شکست و پوسید که مجبور شدم به گفته ی دکتر اونو بکشم
الان ۲هقته از کشیدن میگذره دو روزه درد فک زیادی دارم و درست نمیتونم دهانم رو باز کنم
به نظر شما علت این درد چیه ؟؟
سلام
ممکن است درد از دندان کناری شما باشد که نیاز به عکس رادیوگرافی برای تشخیص بهتر است
ممکن هم هست درد از دندان عقل نهفته شما باشد
دندان عقل نهفته روی عصب ممکن است موجب بی حسی در لب زبان و گونه شما شود که باید با خود ارزیابی و سبک سنگین کنید که آیا می ارزد که این ریسک را برای درمان خود انجام دهید یا خیر
این احتمال نیز وجود دارد که در حین کشیدن و جراحی به عصب شما آصیبی نرسد که آن شانسی می باشد
سلام ، وقت بخیر
بنده حدودا ۵ روز پیش در مرکز دیگری
دندان ۷ فک پایین سمت چپم رو عصب کشی و پر کردم اما بعد از اون لب پایین سمت چپم و دندان های پشت همون قسمت لبم یعنی دندان نیش و کناریش بی حسه و درد بسیار بسیاااار شدیدی توی فکم دارم و هر ۸ ساعت مرتب نوافن مصرف میکنم
لطفا راهنماییم کنید که چه مشکلی برای من پیش آمده آیا بنظر شما این حالت گذرا هست ؟
چه راه حلی برای درمان من تشخیص میدهید با تشکر 🙏🏻
سلام، وقت بخیر،
بیحسی لب پایین و دندانهای مجاور بعد از عصبکشی دندان ۷ فک پایین میتواند به دلیل نزدیک بودن این دندان به **عصب آلوئولار تحتانی** باشد. همچنین، درد شدید ممکن است به علت التهاب یا فشار روی بافتهای اطراف ریشه باشد.
### **علل احتمالی:**
۱. **تحریک یا آسیب موقت به عصب:**
– ممکن است عصب در حین درمان تحریک شده باشد که معمولاً این حالت موقت است.
۲. **فشار ناشی از مواد پرکردگی:**
– اگر مواد پرکردگی وارد فضای اطراف عصب شده باشند، ممکن است فشار ایجاد کرده و باعث بیحسی شوند.
۳. **التهاب شدید:**
– التهاب در اطراف ریشه یا بافتهای اطراف میتواند درد و بیحسی ایجاد کند.
—
### **چه باید کرد؟**
۱. **مراجعه فوری به دندانپزشک یا متخصص درمان ریشه (اندودنتیست):**
– برای بررسی وضعیت دندان و عصب، دندانپزشک ممکن است عکس رادیوگرافی یا CBCT درخواست کند.
– اگر مواد پرکردگی به عصب نزدیک باشد، ممکن است نیاز به اصلاح یا جراحی داشته باشید.
۲. **مصرف داروهای ضدالتهاب:**
– علاوه بر مسکن، داروهای ضدالتهاب مثل ایبوپروفن (با مشورت پزشک) میتوانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند.
۳. **صبوری در مورد بیحسی:**
– اگر عصب فقط تحریک شده باشد، معمولاً بیحسی در طول چند هفته تا چند ماه به تدریج برطرف میشود.
– اگر بعد از ۲-۳ ماه تغییری ایجاد نشد، ممکن است نیاز به بررسی دقیقتری باشد.
—
### **نکته مهم:**
بیحسی و درد شدید نباید نادیده گرفته شود. لطفاً هرچه سریعتر با دندانپزشک معالج یا متخصص درمان ریشه مشورت کنید تا مشکل دقیق شناسایی و درمان شود. 🙏😊
سلام خستا نباشید
من دندون عقل پایین چپ)رو باید برای ارتودنسی جراحی میکردم که جراح منارم گفتن ک ریسک داره و… ومنم قبول کردم ولی گفتم برو دوما ۳ماه دیگه بیا الان حدود ۲ماه گذشته و دردهای بدی رو دارم تجربه میکنم از اون ناحیه .بنظرشما الان موقعش هست ک برم و جراحی کنم؟؟؟؟
ممنون
سلام و وقت بخیر،
اگر دندان عقل شما درد زیادی ایجاد کرده، احتمالاً عفونت یا التهاب اطراف آن در حال پیشرفت است. بهتر است زمان جراحی را به تأخیر نیندازید، زیرا:
۱. **درد مداوم:** نشانهای از وجود مشکل جدیتر در ناحیه دندان عقل است.
۲. **ریسک عفونت بیشتر:** تأخیر ممکن است عفونت را تشدید کند و جراحی را پیچیدهتر کند.
۳. **ارتودنسی:** دندان عقل مشکلساز میتواند روند درمان ارتودنسی شما را مختل کند.
### توصیه:
– فوراً به جراح فک و صورت مراجعه کنید تا وضعیت فعلی دندان بررسی شود.
– اگر التهاب یا عفونت فعال باشد، ممکن است قبل از جراحی نیاز به مصرف آنتیبیوتیک یا داروهای ضدالتهاب باشد.
با درمان بهموقع، مشکل برطرف خواهد شد. 😊
دندون عقل پایین سمت راست،پوسیدگی داشت پارسال ترمیمش کردم ولی امسال دوباره سوراخ شده وتیر میکشه،صبح رفقم دندانپزشکی عمومی ،گفت کار من نیست ،روی عصب ضایعه درست کرده،بهتره بری پزشک متخصص ،،،،ایا این یعنی دندونم رو عصبه و مثل مطالب بالا مشکل دارم ،گیج شدم ،اگاهم کنید قضیه چیه؟
سلام،
دندان عقل پایین که مجدداً پوسیده شده و ضایعه روی عصب دارد، احتمالاً عفونت یا التهاب به ریشه و عصب رسیده است. این وضعیت معمولاً به درمان تخصصی نیاز دارد، مانند **عصبکشی توسط متخصص درمان ریشه (اندودنتیست)** یا **کشیدن دندان توسط جراح فک و صورت**، بسته به شدت آسیب. توصیه میکنم برای اطمینان و درمان مناسب حتماً به متخصص مراجعه کنید. 😊
سلام خسته نباشیدبنده شنبه جراحی دندان عقل نهفته فک پایین سمت راست داشتم که روی عصب بود دکترگفت ممکنه یک هفته فکتواحساس نکنی و بخیه هات جذبیه الان یک هفته گذشته بخیه هام جذب نشده و قسمت کوچیکی ازفک و لبم هنوزبی حسه میخواستم ببینم طبیعی یا خطرداره؟
سلام
بخیه باید توسط دندانپزشک باز شود
بی حسی به دلیل روی عصب بودن دندان عقل است و ممکن است در جراحی به آن آصیب برسد
خوب شدن حس فک شما بستگی دارد و باید عکس رادیوگرافی و سی بی سی تی شما بررسی شود
سلام وقت بخیر. من دندون شماره ۷ فک پایینم خیلی خرابه و باید کشیده بشه. ولی رفتم دندانپزشک گفتن این دندون رو عصبه و باید جراحی شه کشیدنش ریسک داره. آیا دندون شماره ۷ هم میتونه رو عصب باشه و این خطراتی که گفتید رو داشته باشه؟
سلام وقت شما هم بخیر.
بله، دندان شماره ۷ در فک پایین میتواند به عصب نزدیک باشد، زیرا ریشههای این دندان اغلب به کانال عصبی فک پایین (کانال مندیبولار) بسیار نزدیک هستند. این وضعیت ممکن است در برخی افراد بیشتر دیده شود و نیاز به دقت بیشتری برای کشیدن دندان باشد.
### چرا دندان شماره ۷ خطر دارد؟
۱. **نزدیکی به عصب:**
ریشههای دندانهای مولر (۶، ۷ و گاهی ۸) در فک پایین ممکن است به عصب اصلی فک بسیار نزدیک باشند. در این موارد، کشیدن دندان میتواند خطر آسیب به عصب را داشته باشد.
۲. **پیچیدگی ریشهها:**
دندانهای مولر اغلب ریشههای پیچیده و منحنی دارند که کشیدن آنها دشوارتر است.
۳. **ریسک آسیب عصبی:**
آسیب به عصب میتواند باعث مشکلاتی مانند بیحسی یا سوزش در لب، چانه، یا زبان شود. هرچند این مشکلات نادر هستند، اما اگر دندان نزدیک به عصب باشد، این ریسک وجود دارد.
### چه کاری باید انجام دهید؟
۱. **تصویربرداری دقیق:**
اگر پزشک گفته که دندان نزدیک به عصب است، احتمالاً نیاز به یک تصویر دقیقتر مانند **CBCT (تصویربرداری سهبعدی)** دارید. این تصویر اطلاعات دقیقی درباره موقعیت عصب و ریشهها میدهد.
۲. **جراحی توسط متخصص:**
در مواردی که کشیدن دندان پیچیده باشد، معمولاً این کار به یک **متخصص جراح فک و صورت** ارجاع داده میشود. جراحان فک تجربه و مهارت لازم برای مدیریت چنین شرایطی را دارند.
۳. **درمان جایگزین:**
اگر دندانپزشک توصیه کند که دندان کشیده شود، بعد از کشیدن میتوانید برای جایگزینی دندان از **ایمپلنت** یا **بریج** استفاده کنید تا فضای خالی پر شود.
### نگرانی نداشته باشید:
اگر این کار توسط یک متخصص انجام شود و شما از ابزارهای مدرن تصویربرداری و روشهای جراحی استفاده کنید، احتمال بروز مشکل بسیار کم است. حتماً تمام گزینههای خود را با دندانپزشک یا جراح فک و صورت بررسی کنید تا بهترین تصمیم را بگیرید. 😊
سلام آقای دکتر خسته نباشید. دندون عقل بالا و پایین سمت راست رو کشیدم. ولی بعد حدود ۴۰ روز همچنان درد دارم. به دندانپزشک خودم مراجعه کردم. ولی چون جواب نگرفتم به یک دندانپزشک دیگر و یک متخصص فک و صورت مراجعه کردم ولی گفتند که نه عفونتی هست نه ریشه ای در فک باقی مانده. درد شدیدی دارم و روزی ۴ تا قرص استامینوفن استفاده میکنم. تمام مراقبتهای بعد کشیدن رو هم رعایت کردم. بی حسی ندارم فقط درد زیاد دارم. تا مسکن استفاده نکنم خوب نمیشود.
سلام دوست عزیز 🌟
خیلی متأسفم که هنوز درد دارین. اگر عفونت یا ریشه باقی نمونده باشه، احتمالاً درد به خاطر تحریک عصب یا التهاب عضلات فک باشه. کمپرس گرم روی فک و تمرینات ملایم باز و بسته کردن دهان میتونه کمک کنه. همچنین، شاید نیاز باشه متخصص درد یا فک و صورت داروهای خاصی مثل گاباپنتین براتون تجویز کنه. مصرف طولانی استامینوفن هم توصیه نمیشه. حتماً دوباره پیگیری کنین تا علت دقیق مشخص بشه. امیدوارم زودتر خوب بشین! 😊