آخرین بهروزرسانی: ۱۴۰۱/۰۷/۲۷ ساعت ۱۸:۰۲
هزینه جراحی انواع دندان های عقل، عقل نهفته و نیمه نهفته در سال ۱۴۰۱ توسط دندانپزشک چقدر است؟ آیا شما نیز جزو بیماران یا همراهان بیماری هستید که قصد جراحی(کشیدن) دندان عقل
دارید، دندان عقلی که ممکن است دارای فشار و یا درد می باشد؟ اگر چنین است در این مطلب سعی داریم پاسخ به تمامی سوالات و جنبه هایی که با آن در مورد جراحی عقل می باشد را آگاه کنیم.
هزینه جراحی دندان عقل
دندان ها از نوزادی تا سن بزرگسالی بسته به نوع آن از جوانه تا رشد کامل در حال تکامل و رشد می باشد. در ابتدا دندان های شیری رشد کرده و پس از افتادن آن دندان های قدامی، یا تک کانال های جلویی رشد کرده و سپس نوبت به دندان های نیش، سپس دندان های ۶ و ۷ به تریب آسیاب کوچک و آسیاب بزرگ شروع به رویش می نمایند. دندان عقل اکثرا بعد از رویش تمامی دندان های یاد شده و از سن ۱۸ سالگی شروع به رشد می کند که نوع ژنتیک و میزان تغذیه و تحرک، ورزش فرد تاثییر مهمی در تسریع رشد دندان های عقل دارد طوری که دیده شده است ورزشکاران حتی در سن ۱۴ سالگی تمامی دندان های عقلشان رویش کامل یافته است.
بسته به نوع و سایز فک گاهی اوقات جای کافی برای رشد دندان عقل وجود نداشته و اغلب موارد دندان عقل به صورت نیمه نهفته داخل لثه به صورت افقی رشد کرده که نیاز به جراحی های ویژه ای می شود
آیا باید دندان عقل را کشید؟
- اگر دندان عقل در شرایط زیر باشد نیازی به کشیدن(جراحی و بیرون آوردن) آن وجود ندارد:
- سالم باشد
- کامل رویش یافته رشد کرده و بیرون از لثه در فک باشد.
- از جای درستی در فک بیرون زده و وضعیت تماس آن با دندان های فک مقابل درست و مناسب باشد
- کج نباشد طوری که به لپ آصیب بزند و آن را زخم کند
- دسرسی به دندان عقل امکان پذیر باشد طوری که با مسواک و نخ دندان آن را خوب تمیز کرد.
انواع رویش دندان های عقل
همانطور که پیشتر در این مطلب ذکر شد هر شخص نرمال دارای چهار دندان عقل دو تا در فک بالایی و دو تا در فک پایینی در آخرین ردیف دندان ها خواهد داشت که بسته به شرایط، زمان رشد و اندازه فک رشد و رویش های متفاوتی خواهد داشت که در زیر به آنها می پردازیم:
دندان عقل معمولی سالم و کامل رشد کرده
در شرایطی که اندازه فک به اندازه ای باشد که سایز دندان عقل بیمار جای کافی برای رشد داشته باشد و محدودیت فضا برای رشد و رویش وجود نداشته باشد این دندان همانند دیگر دندان های شخص به طور کامل رویش یافته از لثه بیرون می زند. در این نوع رویش دندان اگثرا دیگر نیازی به جراحی و تقبل هزینه های جراحی وجود ندارد و با الواتور و یا دیگر وسایل دندانپزشکی دندانپزشک به اکثرا به سادگی می تواند دندان را خارج کند و یا به اصطلاح رایج مردن آن دندان عقل را بکشد. از آنجا که دندان کاملا بیرون زده، همانند دیگر دندان ها نیاز بیشتری به مراقبت بهداشتی شخصی فرد در تمیز نگاه داشتن آن دندان با مسواک و یا نخ دندان وجود دارد. نکته ای که باید مورد توجه قرار داد این است که حتی زمانی که دندان عقل معمولی و به صورت بیرون زده و رشد کامل داشته باشد ممکن است دارای ریشه خمیده و به اصطلاح انگلیسی آن Curve که نیاز به مهارت خیلی بیشتر دندانپزشک دارد که با این حال ممکن است موقع بیرون کشیدن (خارج کردن آن دندان عقل) موجب شکستن تاج و سپس جراحی ریشه های نیمه نهفته و افزایش طول این درمان و جراحی داشته باشد که به تبع باعث
افزایش هزینه برای بیمار خواهد بود. همچنین در مواقعی با وجود رشد کامل دندان و رویش آن احتمال این وجود دارد که این دندان عقل بر روی عصب قرار داشته باشد که نیاز به دندانپزشک ماهری برای جراحی آن وجود داشته باشد و هر پزشکی ریسک
کشیدن این نوع دندان ها را بعهده نخواهد گرفت و همین نیاز به رضایت بیمار از آگاهی از عواقب بی حسی موضعی موقت یا کامل و یا دائمی فک را داشته باشد که این نیز موجب افزایش هزینه خواهد شد.
دندان عقل نهفته کاملا در استخوان
اگر دندان عقل به طور کامل در فک قرار داشته باشد و شخص در سنی باشد که زمان رشد دندان عقل تمام شده مثلا در سنین بیش از ۲۵ سالگی و در آینده نیز احتمال رشد کامل دندان بنا به دلایلی از کوچک بودن فک تا مسیر رشد اشتباه دندان عقل و هیچ بیرون زدگی و آثاری از دندان عقل در بیرون از لثه وجود ندارد. در چنین شرایطی به این نوع دندان های عقل، دندان عقل نیمه نهفته می نامند. بهتر است دندان های عقل را برای جلوگیری از ایجاد کیست، و یا در مواردی که به صورت کج رو به ریشه دندان های ۷ کناری در حال فشار می باشد از این رو پیشنهاد متخصصین دندانپزشکی کلینیک دندانپزشکی زاگرس برای جلوگیری از صدمه زدن به آن دندان ها بهتر است در بین سنین ۲۲ تا ۳۵ سالگی با عمل جراحی خارج شوند.
دندان عقل نیمه نهفته
همان طور که از نام گذاری این گونه دندان ها پیداست، دندان عقل نیمه نهفته به دندانی گویند که تنها بخشی از آن از لثه بیرون زده و نمایان است که دلیل آن رویش ناقص له دلایل مختلفی از جمله تنگی و عدم جایگاه مناسب برای رشد در فک بر روی لثه و یا رشد و رویش اشتباه با زاویه طوری که نیمی از آن با زاویه با فک و یا دندان مجاور درگیر است که سبب رویش ناقص آن شده. این گونه از دندان ها نیازمند جراحی و پیروی آن افزایش هزینه های درمانی برای جراحی این گونه دندان ها برای فلپ بافت موکوپسیال یا با قطعه قطعه کردن دندان و یا طوری که دندان به طور کامل توسط دندانپزشک خارج شوند.
بنابراین به طور کلی دندان های عقل شامل دندان های عقل معمولی نمایان به صورت کامل، دندان عقل نیمه نهفته و دندان عقل نهفته می باشند که دلیل آن اکثرا فضای ناکافی برای رشد و رویش دندان عقل در آخرین قسمت فک در دهان می باشند. در مورد دندان های عقل نهفته ونیمه نهفته ممکن است باعث سختی در جویدن، احساس فشار در فک در دندان های مجاور و یا تمامی دندان ها، عفونت لثه، گوش درد و درد در گردن و غدد لنفاوی و گیجگاهی، بریدن لپ و عدم توانایی در باز کردن دندان برای جویدن گردد.
Pingback: دندان های مولر کدامند؟ - کلینیک تخصصی دندانپزشکی زاگرس
Pingback: هزینه جراحی دندان عقل نهفته - کلینیک تخصصی دندانپزشکی زاگرس
Pingback: بعد از کشیدن دندان شستشو دهان با آب نمک چه کمک به بهبودی میکند؟ - کلینیک تخصصی دندانپزشکی زاگرس
Pingback: هزینه جراحی دندان عقل نهفته - کلینیک تخصصی دندانپزشکی شبانه روزی زاگرس